Joe Biden a discutat situaţia din Siria într-o întâlnire cu premierul Qatarului

Vicepreşedintele american Joe Biden a discutat miercuri despre situaţia din Siria cu premierul Hamad ben Jassem al-Thani, ministru de Externe al Qatarului, un aliat apropiat al Statelor Unite în zona Golfului, a anunţat Casa Albă.

250 afișări
Imaginea articolului Joe Biden a discutat situaţia din Siria într-o întâlnire cu premierul Qatarului

Joe Biden a discutat situaţia din Siria într-o întâlnire cu premierul Qatarului (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Barack Obama Tom Donilon a participat, de asemenea, la aceste discuţii cu şeicul Hamad ben Jassem al-Thani. Oficialii au abordat, de asemenea, dosarul tensionat dintre Statele Unite şi Iran, a precizat preşedinţia americană într-un comunicat.

"În special, ei au condamnat violenţele comise de regimul (preşedintelui Bashar) al-Assad în Siria şi au subliniat asupra importanţei raportului observatorilor Ligii Arabe, aşteptat pe 19 ianuarie", se mai arată în comunicat.

Într-un discurs susţinut marţi, Bashar al-Assad a acuzat ţările străine de complotare împotriva Siriei. "Visul lor va deveni coşmar. Nu vom permite înfrângerea Siriei, care ar însemna prăbuşirea întregii regiuni", a avertizat el.

Secretarul de Stat Hillary Clinton a denunţat miercuri acest discurs ca "glacial cinic".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici