Joe Biden a vorbit la telefon cu regele Arabiei Saudite, înainte de publicarea raportului secret privind asasinarea jurnalistului Khashoggi

  • Preşedintele SUA, Joe Biden, a discutat telefonic cu regele Arabiei Saudite Salman
  • El „a reafirmat importanţa” acordată de SUA „drepturilor omului şi statului de drept”.
  • Biden l-a apelat pe regele saudit după ce a citit un raport privind asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.
  • Raportul, care urmează să fie publicat în scurt timp, este de aşteptat să-l implice pe fiul regelui, prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, în asasinarea jurnalistului.
4408 afișări
Imaginea articolului Joe Biden a vorbit la telefon cu regele Arabiei Saudite, înainte de publicarea raportului secret privind asasinarea jurnalistului Khashoggi

Joe Biden a vorbit la telefon cu regele Arabiei Saudite, în contextul noilor informaţii privind asasinarea lui Khashoggi

Joe Biden l-a sunat pe regele saudit Salman pentru a discuta, în ajunul publicării unui raport top secret întocmit de serviciile americane, cu privire la moartea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Casa Albă nu a menţionat numele lui Khashoggi în declaraţia făcută după discuţia telefonică, dar spunea: „Preşedintele a remarcat recenta eliberare a mai multor activişti saudit-americani şi a doamnei Loujain al-Hathloul şi a reafirmat importanţa pe care Statele Unite o acordă drepturilor universale ale omului şi statului de drept"

Activista pentru drepturile femeilor din Arabia Saudită, Loujain Hathloul, a fost eliberată în această lună după aproape trei ani de detenţie, dar i se interzice în continuare să călătorească şi nu are voie să vorbească cu mass-media, scrie BBC News.

Cei doi lideri au discutat despre „parteneriatul de lungă durată dintre Statele Unite şi Arabia Saudită” şi despre ameninţarea reprezentată pentru Arabia Saudită de grupurile pro-iraniene.

"Cei doi lideri au afirmat natura istorică a relaţiei şi au convenit să lucreze împreună pe probleme reciproce de îngrijorare şi interes", se mai arată în comunicatul de presă al Casei Albe.

Presa americană scrie că în raport se arată că cele două avioane private folosite de o grupare în asasinarea lui Jamal Khashoggi erau deţinute de o companie confiscată de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman.

Documentele fac parte dintr-un proces civil intentat în Canada la începutul acestui an şi au eticheta „Top Secret”.

Jurnalistul cu reşedinţă americană Jamal Khashoggi a fost ucis în Consulatul General al Arabiei Saudite din Istanbul, pe 2 octombrie 2018.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici