Joe Biden AMENINŢĂ Moscova: Preţul pe care-l are de plătit va continua să crească

Washingtonul a ameninţat miercuri Moscova cu noi sancţiuni, afimând că preţul pe care-l are de plătit "va continua să crească" dacă Rusia nu încetează să-i susţină pe separatiştii din estul Ucrainei.

3292 afișări
Imaginea articolului Joe Biden AMENINŢĂ Moscova: Preţul pe care-l are de plătit va continua să crească

Joe Biden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Atât timp cât Rusia nu va înceta să-şi încalce în mod flagrant obligaţiile (...), preţul pe care-l are de plătit va continua să crească", i-a spus vicepreşedintele Statelor Unite Joe Biden preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko într-o conversaţie telefonică, potrivit Casei Albe.

Casa Albă i-a condamnat, de asemenea, pe "separatiştii susţinuţi de Rusia", dar şi "pierderile civile grele provocate de ofensiva susţinută de Rusia în estul Ucrainei".

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei APCE a prelungit miercuri seara până în aprilie sancţiunile impuse parlamentarilor ruşi - suspendarea dreptului de vot al celor 18 deputaţi - decisă anul trecut după anexarea Crimeei de către Moscova, dar fără să impună noi sancţiuni economice Rusiei.

Preşedintele american Barack Obama şi cancelarul german Angela Merkel "au fost de acord" încă de marţi asupra faptului că este necesar ca Rusia "să-şi asume responsabilitatea" "susţinerii materiale pe care o acordă deparatiştilor" proruşi din estul Ucrainei, într-o convorbire telefonică, a anunţat tot Casa Albă.

Rusia a dezminţit întotdeauna că susţine rebeliunea separatistă din Ucraina şi a denunţat măsuri care i-au fost impuse de către occidentali cu scopul de a slăbi poziţia liderului rus Vladimir Putin.

Un atac comis de către separatişti proruşi în weekend asupra oraşului ucrainean Mariupol din estul ţării - care le poate servi ca picior de pod între Rusia şi Crimeea anexată - s-a soldat cu 30 de morţi, în principali civili.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici