Joe Biden analizează posibilitatea unei întâlniri cu prinţul moştenitor saudit

Preşedintele SUA, Joseph Biden, examinează posibilitatea de a avea o întrevedere cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, cu ocazia summitului Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente (G20), programat în septembrie în India, afirmă surse citate de site-ul Axios.com.

658 afișări
Imaginea articolului Joe Biden analizează posibilitatea unei întâlniri cu prinţul moştenitor saudit

Joe Biden analizează posibilitatea unei întâlniri cu prinţul moştenitor saudit

Întâlnirea preşedintelui Biden cu prinţul Mohammed bin Salman ar impulsiona negocierile pe care Administraţia de la Washington le poartă cu Guvernul saudit în efortul de a obţine un acord amplu care ar putea include garanţii de securitate americane pentru Riyad şi o normalizare a relaţiilor dintre Arabia Saudită şi Israel.

Însă preşedintele Biden va trebui să obţină aprobarea Congresului SUA cel puţin pentru anumite elemente ale acordului, ceea ce ar putea genera probleme, dat fiind că mulţi politicieni din cadrul Partidului Democrat condamnă situaţia drepturilor omului din Arabia Saudită şi implicarea directă a prinţului Mohammed bin Salman în asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi.

Potrivit surselor citate, oficiali americani şi saudiţi au discutat constant despre posibilitatea unei întrevederi a preşedintelui Biden cu prinţul Mohammed bin Salman la summitul G20 care va avea loc la New Delhi pe 9-10 septembrie. O altă sursă a subliniat că este posibilă o astfel de întâlnire, deşi deocamdată nu s-a stabilit nimic.

Consiliul pentru Securitate Naţională de la Casa Albă a transmis că, în acest moment, nu are nimic de comunicat pe acest subiect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici