Joe Biden condamnă "crimele de război" din Ucraina şi ameninţă Rusia cu sancţiuni suplimentare

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a denunţat, miercuri seară, "atrocităţile" şi "crimele de război" comise de trupele ruse în Ucraina şi a avertizat că va intensifica presiunile asupra Administraţiei preşedintelui Vladimir Putin, în contextul în care Washingtonul a aplicat noi sancţiuni.

774 afișări
Imaginea articolului Joe Biden condamnă "crimele de război" din Ucraina şi ameninţă Rusia cu sancţiuni suplimentare

Joseph Biden a făcut referire la informaţiile despre "atrocităţile" comise de trupele ruse în Ucraina. "Sunt convins că aţi văzut imaginile din Bucha, la periferia Kievului, cadavre rămase pe străzi după retragerea trupelor ruse, unii oameni au fost împuşcaţi în cap cu mâinile legate la spate, au fost executaţi civili cu sânge rece, sunt cadavre aruncate în gropi comune, este vorba despre un sentiment de brutalitate şi lipsă de umanitate pe care îl vede întreaga lume, impardonabil. Aceste acte nu sunt nimic mai puţin decât crime de război majore, naţiunile responsabile trebuie să coopereze pentru a-i trage la răspundere pe autorii acestor acte", a afirmat preşedintele SUA, potrivit agenţiei MEDIAFAX, la o reuniune a Asociaţiei Sindicatelor Nord-Americane din Construcţii (NABTU).

"Împreună cu aliaţii şi partenerii, vom continua să intensificăm costurile economice, să aplicăm măsuri dureroase pentru Putin şi să intensificăm izolarea economică a Rusiei. Măsurile pe care le-am aplicat deja vor reduce PIB-ul Rusiei cu două cifre doar în acest an. Doar într-un an, sancţiunile noastre vor anula 15 ani de creştere economică în Rusia. (...) Vom lovi capacităţile Rusiei de a obţine creştere economică în următorii ani. Asta înseamnă Statele Unite. Şi vom aplica măsuri suplimentare, în coordonare cu aliaţii şi partenerii noştri, pentru a intensifica presiunile economice asupra lui Putin", a subliniat preşedintele SUA.

Administraţia de la Washington a anunţat, miercuri, noi sancţiuni masive împotriva Rusiei, în coordonare cu Grupul G7 şi cu Uniunea Europeană, vizând sectorul bancar rus şi membri ai familiei preşedintelui Vladimir Putin, în contextul continuării invaziei militare ruse în Ucraina.

Rusia a negat implicarea în crimele comise la periferia Kievului şi a anunţat propria investigaţie în acest caz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici