Joe Biden condamnă intensificarea atacurilor Rusiei şi reafirmă sprijinul pentru Ucraina

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a condamnat vehement, luni seară, bombardamentele armatei ruse asupra oraşelor ucrainene şi a reafirmat angajamentul de a continua să susţină Ucraina, informează publicaţia The Hill.

276 afișări
Imaginea articolului Joe Biden condamnă intensificarea atacurilor Rusiei şi reafirmă sprijinul pentru Ucraina

U.S. Embassy in Ukraine

"Aceste atacuri consolidează angajamentul nostru de a rămâne alături de poporul ucrainean cât va fi nevoie. Împreună cu aliaţii şi partenerii noştri, vom continua să impunem costuri Rusiei pentru agresiunea sa, să îl tragem la răspundere pe Vladimir Putin şi Rusia pentru atrocităţi şi crime de război şi să furnizăm forţelor ucrainene sprijinul necesar pentru apărarea ţării şi a libertăţii", a declarat preşedintele Biden.

Liderul de la Casa Albă a transmis condoleanţe pentru victimele atacurilor "fără sens" comise de armata rusă. "Aceste acţiuni demonstrează încă o dată brutalitatea pură a războiului ilegal al domnului Putin împotriva poporului ucrainean", a subliniat preşedintele SUA.

Armata rusă a efectuat, luni, peste 80 de atacuri cu rachete asupra oraşelor ucrainene, inclusiv asupra capitalei Kiev, ca ripostă la atacul cu bombă produs sâmbătă dimineaţă, soldat trei morţi şi cu avarierea podului care face legătura între Rusia continentală şi regiunea Crimeea, anexată în 2014. Autorităţile ucrainene au anunţat un bilanţ de cel puţin 11 morţi în urma bombardamentelor ruse de luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici