Joe Biden consideră "total ilegală" deţinerea unui jurnalist american în Rusia

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a denunţat, marţi, deţinerea "total ilegală" a jurnalistului american Evan Gershkovich în Rusia, precizând că urmează să discute cu familia reporterului publicaţiei The Wall Street Journal, care este acuzat de spionaj.

209 afișări
Imaginea articolului Joe Biden consideră "total ilegală" deţinerea unui jurnalist american în Rusia

Sursa foto: Profimedia

Departamentul de Stat de la Washington a stabilit luni că jurnalistul Evan Gershkovich este deţinut "în mod incorect" în Rusia.

"Această desemnare modifică dinamica acestui caz. Arătăm clar că ceea ce se întâmplă este total ilegal", a afirmat Biden marţi, conform publicaţiei The Hill. Preşedintele SUA a declarat că va încerca să ia legătura cu familia reporterului publicaţiei The Wall Street Journal.

Jurnalistul american Evan Gershkovich, aflat în arest preventiv în Rusia, a fost pus oficial sub acuzare pentru spionaj în favoarea Statelor Unite. "Serviciul Federal de Securitate (FSB) l-a inculpat pe Evan Gershkovich pentru spionaj în interesele ţării sale. El a negat categoric toate acuzaţiile şi a declarat că era implicat în activităţi jurnalistice în Rusia", a declarat acum câteva zile un reprezentant al instituţiei.

"Condamnăm ferm deţinerea arbitrară a acestui cetăţean american, reporter la publicaţia The Wall Street Journal. De la arestare, autorităţile ruse nu au prezentat nicio dovadă credibilă pentru a justifica acuzaţiile inventate", au reacţionat liderii grupurilor politice democrat şi republican din Senatul SUA, Chuck Schumer şi Mitch McConnell. Cei doi senatori au denunţat şi refuzul Moscovei de a oferi acces consular pentru jurnalistul deţinut.

Evan Gershkovich, în vârstă de 32 de ani, a fost reţinut de agenţi ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) în oraşul rus Ekaterinburg sub acuzaţia de "spionaj în favoarea agenţiilor guvernamentale din SUA". Ulterior, a fost plasat de o instanţă în arest preventiv. Jurnalistul publicaţiei The Wall Street Journal este acuzat că a colectat informaţii despre obiective militare ruse. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 20 de ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici