Joe Biden este îngrijorat de noua moneda digitală a Chinei. Administraţia sa va intensifica analizarea potenţialelor riscuri

  • Administraţia Joe Biden examinează potenţialele riscuri generate de moneda digitală a Chinei
  • Banca Centrală din China a iniţiat deja teste cu yuanul digital în principalele oraşe chineze
  • Oficiali americani sunt preocupaţi că proiectul Beijingului riscă să afecteze rolul dolarului de principală monedă de rezervă pe plan mondial
1775 afișări
Imaginea articolului Joe Biden este îngrijorat de noua moneda digitală a Chinei. Administraţia sa va intensifica analizarea potenţialelor riscuri

Joe Biden este îngrijorat de noua moneda digitală a Chinei. Administraţia sa va intensifica analizara potenţialelor riscuri

Administraţia Joseph Biden va intensifica monitorizarea planurilor Chinei de a crea un yuan digital, în contextul în care unii oficiali de la Washington sunt preocupaţi că proiectul Beijingului riscă să afecteze rolul dolarului de principală monedă de rezervă pe plan mondial, informează Bloomberg.

În contextul în care eforturile Chinei de a crea o monedă digitală au luat amploare, oficiali din cadrul Departamentului american al Trezoreriei, Departamentului de Stat, Pentagonului şi Consiliului de Securitate Naţională intensifică acţiunile pentru înţelegerea potenţialelor implicaţii, afirmă surse din cadrul Administraţiei Joseph Biden.

Oficialii americani sunt mai puţin preocupaţi de un pericol imediat asupra actualei structuri a sistemului financiar mondial, dar vor să înţeleagă cum va fi distribuit yuanul digital şi dacă ar putea fi utilizat pentru evitarea sancţiunilor impuse de Statele Unite.

Banca Centrală din China a iniţiat deja teste cu yuanul digital în principalele oraşe chineze. Moneda digitală va putea fi transferată în cadrul unui acord cu serviciul bancar SWIFT.

Oficialii de la Washington nu cred că intenţiile Chinei sunt de a utiliza yuanul digital pentru evitarea sancţiunilor impuse de SUA. Actuala dominaţie a dolarului în tranzacţiile internaţionale oferă Departamentului american al Trezoreriei puterea de a bloca activităţile unor companii sau chiar ale unei ţări prin oprirea accesului la sistemul financiar mondial.

Un raport recent al Direcţiei Naţionale de Informaţii din SUA arată că orice risc generat de o monedă digitală "va depinde de normele de reglementare care vor fi stabilite".

Statele Unite vor să dezvolte propria monedă digitală, în contextul în care membri ai Congresului sunt conştienţi de planurile Chinei. În februarie, Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale, a declarat că Washingtonul va analiza "foarte atent" planurile de emitere a unui dolar digital. "Nu trebuie să fim primii, ci trebuie să facem lucrurile corect", a argumentat Jerome Powell.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici