Joe Biden i-a confundat pe Emmanuel Macron şi François Mitterrand în timpul unui discurs

  • Preşedintele american Joe Biden i-a confundat pe Emmanuel Macron şi François Mitterrand în timpul unui discurs.
  • Confuzia între fostul şi actualul preşedinte al Franţei a fost făcută duminică, la Las Vegas, la un miting politic, potrivit Le Figaro.
553 afișări
Imaginea articolului Joe Biden i-a confundat pe Emmanuel Macron şi François Mitterrand în timpul unui discurs

Joe Biden i-a confundat pe Emmanuel Macron şi François Mitterrand în timpul unui discurs

Biden l-a confundat pe Macron, actualul preşedinte al Franţei, cu Mitterrand, unul dintre foştii preşedinţi francezi.

„Ştiţi, imediat după ce am fost ales, am fost la ceea ce numim o întâlnire a G7, adică a tuturor liderilor NATO ... a fost în sudul Angliei. M-am aşezat pe spate şi am spus: America s-a întors! Şi Mitterrand, din Germania, adică din Franţa, s-a uitat la mine şi m-a întrebat: de când te-ai întors?”, a spus Biden în timpul discursului de la Las Vegas.

François Mitterrand a fost preşedinte al Franţei între anii 1981 şi 1995. Mitterrand a murit în 1996, la vârsta de 79 de ani. Emmanuel Macron este actualul preşedinte al Franţei. Macron a fost ales prima dată în 2017 şi a câştigat al doilea mandat în 2022.

Joe Biden nu este la prima gafă de acest tip. La 81 de ani, este cel mai în vârstă preşedinte american în exerciţiu. Dacă va câştiga din nou alegerile, va împlini 85 de ani la sfârşitul mandatului. La alegerile prezidenţiale din noiembrie, Biden s-ar putea confrunta cu Donald Trump. La 77 de ani, republicanul Trump a fost cel mai bătrân preşedinte din istoria Americii în 2016, înainte ca recordul său să fie bătut chiar de rivalul său democrat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici