Joe Biden i-a propus lui Vladimir Putin să se vadă în cadrul unui summit într-o ţară neutră. Kremlinul a confirmat invitaţia preşedintelui american

  • Joe Biden i-a propus omologului său rus, Vladimir Putin, să organizeze o reuniune la nivel înalt într-o ţară neutră.
  • Preşedintele american şi-a exprimat sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.
  • Kremlinul a confirmat că Joe Biden i-a propus lui Vladimir Putin să se întâlnească, dar fără a preciza dacă preşedintele rus a acceptat.
2793 afișări
Imaginea articolului Joe Biden i-a propus lui Vladimir Putin să se vadă în cadrul unui summit într-o ţară neutră. Kremlinul a confirmat invitaţia preşedintelui american

Joe Biden i-a propus lui Vladimir Putin să se vadă în cadrul unui summit într-o ţară neutră

Joe Biden i-a propus marţi, 13 aprilie, omologului său rus, Vladimir Putin, să organizeze o reuniune la nivel înalt "într-o ţară neutră în următoarele luni", pentru a "construi o relaţie stabilă şi transparentă cu Rusia", a anunţat Casa Albă, potrivit Le Figaro.
 
Într-o nouă conversaţie telefonică cu Putin,,preşedintele Statelor Unite şi-a exprimat în special „îngrijorarea cu privire la acumularea bruscă a trupelor ruseşti în Crimeea ocupată şi la graniţa cu Ucraina,” solicitând Rusiei să reducă tensiunile, a precizat Biden într-un comunicat.
 
Preşedintele Biden a subliniat sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a explicat purtătorul său de cuvânt, în timp ce şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, se află la Bruxelles pentru a discuta acest subiect cu omologul său ucrainean şi cu Aliaţii NATO.
 
De asemenea, Joe Biden „a arătat clar că Statele Unite vor acţiona decisiv în apărarea intereselor naţionale ca răspuns la acţiunile Rusiei, cum ar fi atacurile cibernetice sau interferenţele electorale”.
 
Cu toate acestea, preşedintele american a asigurat că doreşte să „construiască o relaţie stabilă şi previzibilă cu Rusia, în conformitate cu interesele americane”, a adăugat Casa Albă, referindu-se în special la necesitatea continuării „unui dialog strategic” privind controlul armelor sau problema securităţii. „El a propus un summit într-o ţară terţă în următoarele luni pentru a discuta o serie întreagă de subiecte", a precizat Casa Albă, fără să spună dacă preşedintele rus a acceptat această ofertă.
 
Kremlinul a confirmat că Joe Biden i-a propus lui Vladimir Putin să organizeze o întâlnire la vârf „în viitorul apropiat”, fără a preciza dacă preşedintele rus a acceptat.
 
În luna martie, Putin l-a provocat pe Biden la o discuţie transmisă online. Reacţia preşedintelui rus a venit după ce omologul său american l-a numit ”criminal” şi i-a transmis că va plăti pentru implicarea sa în scrutinul prezidenţial din noiembrie 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici