Joe Biden îi felicită pe liderii republicani şi anunţă disponibilitatea de a colabora

Preşedintele SUA, Joseph Biden, i-a felicitat pe liderii Partidului Republican pentru obţinerea majorităţii în Camera Reprezentanţilor şi a anunţat disponibilitatea de a colabora pentru a îmbunătăţi situaţia cetăţenilor americani.

1965 afișări
Imaginea articolului Joe Biden îi felicită pe liderii republicani şi anunţă disponibilitatea de a colabora

Preşedintele Biden, membru al Partidului Democrat, i-a transmis felicitări liderului grupului parlamentar republican din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.

"Alegerile desfăşurate săptămâna trecută au demonstrat forţa şi rezilienţa democraţiei americane. A fost o respingere puternică a contestatarilor alegerilor, a violenţei politice şi a actelor de intimidare. Este o declaraţie categorică a faptului că, în America, prevalează voinţa poporului", a afirmat preşedintele Biden, potrivit postului de televiziune CNN.

"În acest scrutin, alegătorii şi-au exprimat clar preocupările: nevoia de reducere a costurilor, protejarea dreptului de a face alegeri, menţinerea democraţiei noastre. Aşa cum am spus şi săptămâna trecută, viitorul este prea promiţător pentru a rămâne blocaţi în lupte politice. Poporul american aşteaptă rezolvarea problemelor. Vrea să ne concentrăm pe problemele care contează pentru ei, să le facem vieţile mai bune. Eu voi colabora cu toată lumea, republicani sau democraţi, cu toţi cei care vor să lucreze cu mine pentru a le furniza rezultate oamenilor", a subliniat preşedintele SUA.

Partidul Republican a atins nivelul majorităţii în Camera Reprezentanţilor, potrivit noilor date electorale din Statele Unite, ceea ce va complica agenda politică a preşedintelui Joseph Biden în ultimii doi ani de mandat şi în perspectiva scrutinului prezidenţial din 2024. Potrivit noilor date electorale, Partidul Republican a atins în cursul nopţii de miercuri spre joi nivelul de 218 locuri în Camera Reprezentanţilor, din totalul de 435 de locuri, în timp ce Partidul Democrat este în acest moment la nivelul de 208 locuri, conform agenţiei The Associated Press. Victoria republicanilor este confirmată şi de proiecţiile electorale realizate de posturile de televiziune CNN şi ABC News.

Nivelul de 218 locuri oferă Partidului Republican majoritatea simplă în Camera Reprezentanţilor. Diferenţa de locuri între republicani şi democraţi va fi aflată cu exactitate abia peste câteva zile, când se va încheia numărătoarea voturilor în toate circumscripţiile electorale. În contextul victoriei, politicianul republican Kevin McCarthy urmează să fie ales în ianuarie preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, în locul lui Nancy Pelosi, membră a Partidului Democrat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici