Joe Biden, întâlnire cu familiile lui Brittney Griner şi Paul Whelan, deţinuţi în Rusia

Joe Biden intenţionează să se întâlnească vineri, la Casa Albă, cu membrii familiilor vedetei WNBA Brittney Griner şi a directorului de securitate al companiei Michigan, Paul Whelan, ambii rămaşi încarceraţi în Rusia, au declarat oficiali de rang înalt ai administraţiei citaţi de The Guardian.

161 afișări
Imaginea articolului Joe Biden, întâlnire cu familiile lui Brittney Griner şi Paul Whelan, deţinuţi în Rusia

Joe Biden, întâlnire cu familiile lui Brittney Griner şi Paul Whelan, deţinuţi în Rusia

Întâlnirile separate vor fi prima întâlnire în persoană între Biden şi familiile respective şi au loc în contextul în care administraţia a depus eforturi susţinute, dar până acum fără succes, pentru a obţine eliberarea americanilor.

Administraţia a declarat în iulie că a făcut o "propunere substanţială" pentru a-i aduce acasă, dar, în ciuda planurilor pentru întâlnirile de la Casa Albă, nu există niciun semn că un progres este iminent.

Biden intenţionează să vorbească la Casa Albă cu soţia lui Griner, Cherelle, şi cu agentul jucătoarei, în cadrul unei întâlniri, şi cu sora lui Whelan, Elizabeth, în cadrul celeilalte.

Griner este reţinută în Rusia din februarie pentru acuzaţii legate de droguri. Ea a fost condamnată luna trecută la nouă ani de închisoare după ce a pledat vinovată şi a făcut apel la pedeapsă.

Whelan ispăşeşte o pedeapsă de 16 ani de închisoare pentru acuzaţii legate de spionaj, despre care el şi familia sa spun că sunt false.

Guvernul SUA îi consideră pe amândoi deţinuţi pe nedrept, plasând cazurile lor la biroul negociatorului său de top pentru ostatici.

Întâlnirile de vineri, pe care ambele familii le solicită de mult timp, sunt menite să sublinieze angajamentul administraţiei de a-i aduce acasă pe Griner, Whelan şi alţi americani încarceraţi în străinătate, precum şi să "stabilească o legătură cu ei la nivel uman, în timp ce trec printr-o încercare pe care guvernul rus le-a impus-o", a declarat un oficial, care a vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece întâlnirile nu au fost anunţate public.

Negocierile au fost complicate de relaţiile tensionate dintre Washington şi Moscova din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Biden a vorbit la telefon în iulie cu Cherelle Griner şi Elizabeth Whelan, dar ambele familii au solicitat, de asemenea, întâlniri în persoană.

Întâlnirile se fac separat pentru a se asigura că fiecare familie are timp privat cu preşedintele. Dar faptul că au loc în aceeaşi zi arată măsura în care cele două cazuri s-au împletit, deoarece singurul acord care este probabil acceptabil pentru SUA este cel care îi aduce pe ambii americani acasă împreună în acelaşi timp.

În ultimele câteva luni, reprezentanţii ambelor familii şi-au exprimat frustrarea faţă de ceea ce au perceput ca fiind o lipsă de acţiune agresivă şi de coordonare din partea administraţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici