Joe Biden îşi începe mandatul cu o cotă de popularitate pe care Trump nu a atins-o în cei patru ani de mandat

  • Joe Biden se bucură de un rating de popularitate pe care predecesorul său Donald Trump nu l-a atins niciodată în cei patru ani de mandat.
  • Sondajul realizat de Universitatea Monmouth indică faptul că democratul are 54% opinii favorabile, împotriva a 30% de nemulţumit şi 16% indecişi.
  • Biden se bucură de un rating de aprobare de 90% în rândul democraţilor, comparativ cu doar 15% între republicani şi 47% independenţi.
21428 afișări
Imaginea articolului Joe Biden îşi începe mandatul cu o cotă de popularitate pe care Trump nu a atins-o în cei patru ani de mandat

Foto: Profimedia

La o săptămână după ce s-a instalat la Casa Albă, preşedintele american Joe Biden se bucură de un rating de popularitate pe care predecesorul său Donald Trump nu l-a atins niciodată în cei patru ani de mandat, potrivit unui sondaj publicat miercuri, 27 ianuarie, relatează le Figaro.
 
Sondajul realizat de Universitatea Monmouth indică faptul că democratul are 54% opinii favorabile, împotriva a 30% de nemulţumit şi 16% indecişi, o rată „mai mare decât în ​​orice moment din timpul mandatului lui Donald Trump”, potrivit acestui sondaj realizat în perioada 21-24 ianuarie, pe un eşantion de 809 de persoane chestionate. Alte sondaje arată că Joe Biden s-a bucurat de o popularitate bună în primele zile ale mandatului său: 56% pentru Morning Consult, 63% pentru Hill-HarrisX. 
 
Un sondaj al Institutului Gallup, realizat cu puţin timp înainte de învestire, a arătat că republicanul Trump a părăsit Casa Albă cu doar 34% opinii favorabile, un nivel istoric minim, după ce şi-a început preşedinţia cu 45% mulţumiti şi a ajuns la 49% la începutul anului 2020.
 
Dar Monmouth, la fel ca alte sondaje, subliniază că susţinătorii şi oponenţii preşedintelui sunt profund divizaţi în funcţie de opiniile lor politice. Biden se bucură de o cotă de aprobare de 90% în rândul democraţilor, comparativ cu doar 15% printre republicani şi 47% independenţi.
 
Biden se bucură de un rating de aprobare de 90% în rândul democraţilor, comparativ cu doar 15% între republicani şi 47% independenţi. „În general, se pare că există mai multă bunăvoinţă pentru Joe Biden decât pentru Donald Trump, dar ea urmează într-adevăr linii partizane, întrucât mai mulţi oameni se identifică în prezent ca democraţi decât republicani,” a explicat directorul institutului de votare al universităţii, Patrick Murray.
 
Donald Trump a fost primul preşedinte care nu a avut o „lună de miere” cu americanii la începutul mandatului său, potrivit fivethirtyeight.com, cu o popularitate medie de 41,4% în primele şase luni de mandat, departe de Barack Obama (60% ) sau George W. Bush (53,9%) în primul semestru de mandat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici