Joe Biden l-a numit pe Rob Malley emisar special privind Iranul

  • Preşedintele SUA, Joe Biden, l-a numit pe Rob Malley emisar special privind Iranul
  • Rob Malley a fost consilier prezidenţial pentru Orientul Mijlociu în timpul Administraţiei Barack Obama
  • Rob Malley a participat la negocierea Acordului nuclear semnat de Iran cu marile puteri
1573 afișări
Imaginea articolului Joe Biden l-a numit pe Rob Malley emisar special privind Iranul

Noul preşedinte american, Joseph Biden, l-a numit pe Rob Malley în funcţia de emisar special pentru Iran, a anunţat, vineri, Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, conform site-ului Axios.com.

Rob Malley, fost consilier prezidenţial pentru Orientul Mijlociu în timpul Administraţiei Barack Obama, a participat la negocierile pentru semnarea Acordului nuclear din 2015 dintre Iran şi marile puteri din Grupul 5+1 (SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania). În 2018, preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din acest acord.

Rob Malley, expert privind situaţia din Orientul Mijlociu, este directorul Institutului de studii International Crisis Group (Grupul Internaţional privind Crizele).

Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, a declarat că Iranul trebuie să revină la respectarea în totalitate a Acordului nuclear din 2015 înainte ca Statele Unite să anuleze sancţiunile şi să se alăture din nou tratatului. Însă Iranul cere mai întâi anularea sancţiunilor impuse de SUA, pentru a reveni la respectarea Acordului nuclear.

Rob Malley a declarat recent că dosarul nuclear iranian este un subiect sensibil. "Unele acţiuni ale Iranului ar putea genera efecte adverse. Cred că vine un moment în care mai multă presiune ar putea însemna că şi Administraţia Joe Biden şi-ar putea modifica direcţia", a afirmat Rob Malley.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici