Joe Biden laudă activitatea Angelei Merkel şi vrea consolidarea relaţiilor SUA-Germania

  • Joe Biden laudă activitatea Angelei Merkel şi pledează pentru consolidarea relaţiilor SUA-Germania.
  • Preşedintele SUA: "Vreau să remarc caracterul istoric al mandatelor cancelarului Angela Merkel, este o viaţă exemplară".
  • Biden: "Am semnat un document în care afirmăm angajamentele pentru valorile democratice".
235 afișări
Imaginea articolului Joe Biden laudă activitatea Angelei Merkel şi vrea consolidarea relaţiilor SUA-Germania

Joe Biden laudă activitatea Angelei Merkel şi vrea consolidarea relaţiilor SUA-Germania

Preşedintele american, Joseph Biden, i-a mulţumit cancelarului german, Angela Merkel, pentru acţiunile politice din timpul mandatelor şi a evidenţiat necesitatea consolidării relaţiilor dintre Statele Unite şi Germania, inclusiv în cadrul organizaţiilor internaţionale.

"Vreau să remarc caracterul istoric al mandatelor cancelarului Angela Merkel, este o viaţă exemplară. În numele Statelor Unite, vă mulţumim pentru apărarea valorilor democratice şi a demnităţii umane", a declarat Joseph Biden în conferinţa de presă organizată la Casa Albă alături de cancelarul Germaniei.

"Am acoperit un număr mare de teme. Germania şi Statele Unite au responsabilităţi în cadrul G7 şi în cadrul NATO. Am semnat un document în care afirmăm angajamentele pentru valorile democratice şi le vom adapta pentru provocările actuale. Vom apăra libertăţile democratice şi drepturile omului, vom contracara abuzuri comise în ţări precum China", a adăugat preşedintele SUA.

Joseph Biden a exprimat susţinere pentru integrarea europeană a Balcanilor de Vest şi a pledat pentru combaterea corupţiei.

"Vom apăra suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei (...) şi vom apăra aliaţii din cadrul NATO de agresiunile Rusiei", a subliniat liderul de la Casa Albă.

Referindu-se la disensiunile dintre SUA şi Germania pe tema proiectului Nord Stream 2, Joseph Biden a subliniat că "Rusia nu trebuie să aibă posibilitatea de a submina securitatea ţărilor europene".

Joseph Biden a mulţumit Germaniei pentru participarea la operaţiunile din Afganistan şi a subliniat că Statele Unite şi Germania vor continua operaţiunile împotriva terorismului internaţional. De asemenea, Joseph Biden a subliniat că Washingtonul şi Berlinul vor continua cooperarea pentru combaterea pandemiei şi pentru relansarea economică, urmând să intensifice şi acţiunile pentru protejarea mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
germania

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici