Joe Biden le cere militanţilor antiglobalizare "să dea o şansă" guvernelor la summitul G20

Vicepreşedintele american Joe Biden a cerut sâmbătă zecilor de mii de persoane care au demonstrat sâmbătă împotriva summitului G20 "să dea o şansă" guvernelor pentru a adopta măsuri concrete în faţa crizei economice, relatează AFP.

3 afișări

"Le spun manifestanţilor că, dacă noi nu discutăm, dacă nu încercăm să gestionăm circumstanţele schimbătoare în care ne aflăm, nu există soluţie", a spus Biden, la înceheierea unui summit al guvernelor "progresiste", desfăşurat la Vina del Mar, în Chile.

"Statu-quo-ul nu este o opţiune. Lucrurile se vor schimba, fie că vrem, fie că nu", a adăugat el, într-o conferinţă de presă susţinută alături de mai mulţi şefi de stat şi de guvern de centru-stânga, printre care s-a numărat şi premierul britanic Gordon Brown, gazda summitului G20 de joi de la Londra.

Joe Biden şi-a exprimat speranţa că manifestanţii "vor acorda o şansă" guvernanţilor. "Sperăm că ne vor asculta când le vom spune că vom pleca de la summitul G20 cu propuneri şi măsuri concrete, pentru condiţii de viaţă mai bune, nu mai rele, în întreaga lume", a spus el.

Câteva zeci de mii de persoane au demonstrat sâmbătă în marile oraşe europene, exprimându-şi ostilitatea faţă de summitul G20.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici