Joe Biden majorează salariul minim doar în cazul agenţiilor federale, în lipsa aprobării Congresului/ Suma minimă pe oră ce o vor primi angajaţii

  • Joe Biden majorează salariul minim la nivelul de 15 dolari pe oră în cazul agenţiilor guvernamentale federale
  • Preşedintele SUA nu a reuşit încă să convingă Congresul să aprobe o majorare generală a salariului minim
  • Mulţi congresmeni republicani şi democraţi se tem că majorarea salariului la nivel federal ar reduce rata ocupaţională
540 afișări
Imaginea articolului Joe Biden majorează salariul minim doar în cazul agenţiilor federale, în lipsa aprobării Congresului/ Suma minimă pe oră ce o vor primi angajaţii

Joe Biden majorează salariul minim doar în cazul agenţiilor federale, în lipsa aprobării Congresului/ Suma minimă pe oră ce o vor primi angajaţii

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va semna marţi seară o ordonanţă executivă prin care va obliga agenţiile guvernamentale federale să ofere un salariu minim de 15 dolari pe oră, informează cotidianul Financial Times.

Decizia lui Joseph Biden intervine în contextul în care eforturile de a convinge Congresul să aprobe majorarea salariului minim pentru angajaţii de la nivel federal de la 7,25 de dolari pe oră la 15 dolari pe oră nu par a oferi rezultate deocamdată, astfel că recurge la o soluţie unilaterală. Chiar dacă decizia lui Joseph Biden vizează doar agenţiile guvernamentale federale, reprezintă o formă de presiune asupra companiilor americane.

Conform unor oficiali de rang înalt de la Washington, ordonanţa prezidenţială va obliga agenţiile guvernamentale să introducă salariul minim de 15 dolari pe oră în toate contractele care vor intra în vigoare din 2022. Agenţiile guvernamentale federale plăteau deja un salariu minim de 10,95 de dolari pe oră, în baza unei ordonanţe a fostului preşedinte Barack Obama.

Majorarea salariului minim este o temă centrală a agendei economice elaborată de Joseph Biden, dar preşedintele SUA nu a reuşit să obţină suficientă susţinere în Congres pentru a introduce modificarea în planul de stimulare economică în valoare de 1.900 de miliarde de dolari. În acest context, Joseph Biden a analizat posibilitatea unei decizii proprii, astfel că va aplica măsura în cazul contractelor de lucru semnate de agenţiile guvernamentale federale.

Mulţi congresmeni republicani şi democraţi se tem că majorarea salariului la nivel federal va reduce rata ocupaţională, deoarece companiile ar trebui să aloce fonduri suplimentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici