Joe Biden "nu este sigur" că ar candida din nou în 2024 dacă Trump nu ar fi în cursa pentru un nou mandat

Preşedintele american Joe Biden a declarat marţi că ar fi putut să renunţe la candidatura pentru un nou mandat dacă nu s-ar fi confruntat cu Donald Trump, deoarece republicanul reprezintă o ameninţare unică pentru Statele Unite.

573 afișări
Imaginea articolului Joe Biden "nu este sigur" că ar candida din nou în 2024 dacă Trump nu ar fi în cursa pentru un nou mandat

Joe Biden "nu este sigur" că ar candida din nou în 2024 dacă Trump nu ar fi în cursa pentru un nou mandat

"Dacă Trump nu ar fi candidat, nu sunt sigur că aş fi candidat. Nu-l putem lăsa să câştige", a declarat Biden la un eveniment de strângere de fonduri pentru campania sa din 2024.

Biden, care candidează pentru un al doilea mandat de patru ani la alegerile de anul viitor, a declarat ulterior reporterilor de la Casa Albă că nu se va retrage din cursă.

Declaraţia lui Biden vine în contextul în care chiar şi votanţii democraţi convinşi îşi exprimă îngrijorarea cu privire la vârsta preşedintelui. Democratul a împlinit 81 de ani luna trecută şi este deja cel mai în vârstă ocupant al Biroului Oval din istorie.

"Cineva i-a dat un subiect de discuţie despre care a crezut că va suna bine", a comentat Trump declaraţiile lui Biden la o conferinţă publică de marţi la Fox News.

După ce a analizat decizia timp de săptămâni întregi împreună cu familia şi confidenţii apropiaţi, Biden şi-a anunţat candidatura la realegere în aprilie, ajungând la convingerea că nici vicepreşedintele Kamala Harris, nici alt candidat democrat nu l-ar putea învinge pe Trump în alegerile generale de anul viitor, potrivit unui fost oficial de la Casa Albă, citat de Reuters.

Consilierii preşedintelui consideră din ce în ce mai mult statutul de favorit al lui Trump pentru nominalizarea republicană la preşedinţie ca fiind insurmontabil, potrivit a doi dintre aceşti democraţi care au refuzat de asemenea să fie numiţi.

Biden a făcut în repetate rânduri comentarii despre Trump în timpul unei campanii de strângere de fonduri care a început marţi la Boston şi care urmează să includă cel puţin nouă evenimente până la sfârşitul lunii.

"Nu cred că cineva se îndoieşte că democraţia noastră este din nou în pericol", a declarat Biden la începutul zilei de marţi.

Sondajele de opinie recente au arătat că liderul republican îl devansează pe Biden în confruntări ipotetice în state cheie şi la nivel naţional.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici