Joe Biden pregăteşte cele mai semnificative majorări fiscale din ultimele decenii

  • Preşedintele SUA, Joe Biden, pregăteşte majorări fiscale semnificative
  • Surse: Vor fi majorate impozitul corporativ, impozitul pe venit în cazul persoanelor bogate şi ar urma să fie anulate unele facilităţi fiscale
  • Măsurile au rolul finanţării noului program economic, care va fi aplicat în contextul aprobării planului de asistenţă de 1.900 de miliarde de dolari
2369 afișări
Imaginea articolului Joe Biden pregăteşte cele mai semnificative majorări fiscale din ultimele decenii

Joe Biden pregăteşte cele mai semnificative majorări fiscale din ultimele decenii

Preşedintele SUA, Joseph Biden, intenţionează să efectueze cea mai semnificativă majorare a taxelor federale din ultimele trei decenii, pentru finanţarea programului economic care urmează să fie aplicat în contextul aprobării planului de asistenţă financiară de 1.900 de miliarde de dolari.

Conform unor surse guvernamentale de la Washington citate de agenţia Bloomberg, majorările vor reflecta promisiunile făcute de Joseph Biden în campania electorală din 2020.

Impozitul corporativ federal ar urma să fie majorat de la 21% la 28%, iar impozitul pe venit va fi majorat în cazul persoanelor care câştigă peste 400.000 de dolari anual. De asemenea, taxa pe proprietăţi imobiliare ar urma să fie extinsă, iar facilităţile fiscale acordate companiilor cu răspundere limitată vor fi restrânse. Este analizată şi posibilitatea majorării taxei speciale pe capital, în cazul oamenilor de afaceri care au venituri mai mari de un milion de dolari pe an, potrivit publicaţiei The Hill.

Estimări realizate de analişti ai Institutului independent Centrul pentru Politici Fiscale arată că aceste măsuri vor genera colectarea a circa 2.100 de miliarde de dolari în zece ani.

Noile măsuri vor presupune anularea unora dintre facilităţile acordate începând din 2017 de Administraţia Donald Trump marilor companii şi persoanelor bogate.

Joseph Biden a anunţat în campania electorală prezidenţială din 2020 că va anula la un moment dat facilităţile fiscale introduse de Administraţia Donald Trump. Modificările fiscale ar urma să intre în vigoare în 2022.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici