Joe Biden promite că va „elibera Iranul”

Preşedintele american Joe Biden a promis joi că va „elibera” Iranul şi a spus că protestatarii care se opun regimului ayatollahului vor reuşi în curând să se elibereze. Biden ar lua în considerare şi opţiunea militară în cazul în care apar informaţii că iranienii sunt pe punctul de a fabrica o armă nucleară de rază lungă.

6674 afișări
Imaginea articolului Joe Biden promite că va „elibera Iranul”

Hepta/Wikipedia Commons - US Army

"Nu vă faceţi griji, vom elibera Iranul. Iranienii se vor elibera destul de curând", a spus Biden în timpul unui discurs amplu de campanie în California, în timp ce zeci de manifestanţi s-au adunat afară ţinând bannere în susţinerea protestatarilor iranieni.

Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii potrivit lui Reuters

Statele Unite au declarat miercuri că vor încerca să îndepărteze Iranul din Comisia ONU pentru Statutul Femeii (CSW), formată din 45 de membri, din cauza opresiunii regimului clerical asupra drepturilor femeilor şi a reprimării brutale a protestelor.

Ayatollahul Ali Khamenei, care conduce Iranul cu o mână de fier din 1989, susţine că americanii ar fi în spatele protestelor la fel cum au fost în spatele Primăverii Arabe din 2011. 

Potrivit CATO Institute, Joe Biden ar lua în considerare să ordone bombardamente aeriene asupra instalaţiilor iraniene ce ar fabrica arme nucleare de rază lungă cu uraniu îmbogăţit. 

În recenta sa călătorie în Orientul Mijlociu, caracterizată prin a pune pe primul loc interesele Arabiei Saudite şi Israelului, Biden a declarat pentru o televiziune israeliană că va folosi forţa pentru a preveni fabricarea unei bombe nucleare iraniene, opţiunea militară fiind pe masă ca  „ultima soluţie" în cazul în care diplomaţia şi constrângerile prin sancţiuni economice vor eşua, transmite Reuters

În vara acestui an, potrivit CNN, Joe Biden a condus o operaţiune de atacuri aerien împotriva unor grupări din Siria ce erau susţinute de Iran, act ce demonstrează că nu ezită să folosească forţa militară în caz de necesitate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici