Joe Biden salută relaţiile cu Japonia şi Coreea de Sud, cu ocazia summitului pe teme de securitate

Preşedintele SUA, Joseph Biden, i-a întâmpinat vineri, la reşedinţa de vară de la Camp David, pe premierul Japoniei, Fumio Kishida, şi pe preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, salutând avansarea relaţiilor în materie de securitate, pe fondul riscurilor generate de China şi Coreea de Nord.

104 afișări
Imaginea articolului Joe Biden salută relaţiile cu Japonia şi Coreea de Sud, cu ocazia summitului pe teme de securitate

Joe Biden salută relaţiile cu Japonia şi Coreea de Sud, cu ocazia summitului pe teme de securitate

"Este o onoare să vă întâmpin astăzi, aici. Nu văd o modalitate mai bună de a marca noul nostru capitol de cooperare trilaterală", a afirmat Biden, potrivit postului de televiziune CNN, cu ocazia summitului SUA-Japonia-Coreea de Sud, organizat la reşedinţa de vară de la Camp David, în statul Maryland, la circa 60 de kilometri de Washington, D.C.

Preşedintele Biden, premierul Japoniei, Fumio Kishida, şi preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, vor stabili organizarea de exerciţii militare comune şi vor discuta despre mecanisme de colaborare în materie de schimb de informaţii secrete. Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud vor avea linii de telecomunicaţii destinate liderilor, pentru situaţii urgente.

Summitul nu va avea ca rezultat un acord formal de apărare trilaterală, dar va fi enunţat principiul că "o provocare la adresa uneia dintre ţări va fi o provocare pentru toate trei", conform unui oficial de rang înalt de la Washington.

Noile acorduri de securitate au rolul de contracarare a riscurilor generate de China şi Coreea de Nord. "Intenţionăm să facem investiţii în tehnologie pentru a avea un sistem de telecomunicaţii la nivel de lideri pentru situaţii de urgenţă şi pentru comunicaţii interguvernamentale", a declarat Kurt Campbell, oficial de rang înalt de la Casa Albă responsabil de zona Indo-Pacifică, într-un discurs de prezentare a agendei summitului, rostit la Institutul Brookings.

Rahm Emmanuel, ambasadorul SUA în Tokyo, a explicat că reuniunea va evidenţia importanţa pe care Administraţia Joseph Biden o acordă alianţelor, subliniind că va fi transmis un mesaj puternic Chinei, care încearcă să intimideze alte ţări din zona Indo-Pacifică. "Importanţa este cu atât mai mare cu cât am creat ceva ce China spera să nu se întâmple niciodată", a subliniat Rahm Emmanuel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici