Joe Biden va participa la summitul ASEAN, în cadrul eforturilor de contracarare a Chinei

Preşedintele SUA, Joseph Biden, va participa marţi la summitul în format virtual al Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN), fiind prima dată în ultimii patru ani când Washingtonul participă la o astfel de reuniune, în cadrul eforturilor de contracarare a Chinei.

878 afișări
Imaginea articolului Joe Biden va participa la summitul ASEAN, în cadrul eforturilor de contracarare a Chinei

Joe Biden va participa la summitul ASEAN, în cadrul eforturilor de contracarare a Chinei

Ambasada SUA din Brunei a confirmat, luni, conform agenţiei Reuters, că Joseph Biden va participa la reuniunea ASEAN, desfăşurată prin videoconferinţă din cauza pandemiei.

Statele Unite nu au mai participat la nicio reuniune ASEAN la nivel prezidenţial din anul 2017, când preşedintele de la acea vreme, Donald Trump, a fost prezent la summitul de la Manilla.

Analiştii cred că participarea lui Joseph Biden la summitul ASEAN reflectă eforturile Washingtonului de a ralia sprijinul aliaţilor în contracararea Chinei. Preşedintele SUA ar urma să pledeze pentru intensificarea colaborării în distribuirea vaccinurilor anti-COVID-19, pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice, îmbunătăţirea situaţiei reţelelor de aprovizionare şi extinderea infrastructurii.

Aceasta va fi prima întâlnire a lui Joseph Biden cu liderii ASEAN în calitatea de preşedinte şi va încerca să le ofere asigurări că Asia de Sud-Est contează pentru actuala Administraţie de la Washington", afirmă Murray Hiebert, expert la Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale (CSIS).

Conform agenţiei Associated Press, la summitul ASEAN vor participa inclusiv preşedinţii Rusiei şi Chinei, Vladimir Putin şi Xi Jinping.

Din Asociaţia Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN) fac parte Brunei, Cambodgia, Filipine, Indonezia, Laos, Malaysia, Myanmar, Singapore, Thailanda şi Vietnam.

ASEAN a anunţat că la reuniune nu a fost invitat liderul regimului militar din Myanmar, generalul Min Aung Hlaing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici