Joe Biden vrea să crească bugetul apărării Americii în 2023, ca urmare a crizei din Ucraina

Ca urmare a crizei ruso-ucrainene, preşedintele american Joe Biden vrea să ceară Congresului creşterea bugetului de apărare a SUA la 770 de miliarde de dolari pentru următorul an fiscal, deoarece Pentagonul încearcă să modernizeze armata.

583 afișări
Imaginea articolului Joe Biden vrea să crească bugetul apărării Americii în 2023, ca urmare a crizei din Ucraina

Joe Biden vrea să crească bugetul apărării Americii în 2023, ca urmare a crizei din Ucraina

Ca urmare a crizei ruso-ucrainene, preşedintele american Joe Biden vrea să ceară Congresului creşterea bugetului de apărare al SUA la 770 de miliarde de dolari pentru următorul an fiscal, deoarece Pentagonul încearcă să modernizeze armata. 

Discuţiile bugetare se află în desfăşurare între secretarul Apărării Lloyd Austin şi Biroul de Management şi Buget  al Casei Albe. Negocierile sunt în desfăşurare în cadrul administraţiei şi suma finală s-ar putea modifica înainte ca cererea de buget să fie făcută publică în următoarele luni, scrie Reuters

Bugetul apărării naţionale presupune automat creşterea salariilor personalului şi a cheltuielilor pentru tancurile M1 Abrams şi avioanele F-35 produse de Lockheed Martin Corp, precum şi fonduri crescute pentru programele de arme nucleare ale Departamentului Energiei şi cele legate de apărare. 

Printre priorităţile de top pentru acest buget se numără construcţia de noi nave şi portavioane din clasa Gerald Ford, dezvoltarea capacităţilor pentru războiul spaţial şi modernizarea „triadei” nucleare (submarine, rachete balistice, bombardiere). 

De pe urma creşterii bugetului ar putea beneficia cei mai mari contractori de apărare din SUA, inclusiv Lockheed, Northrop Grumman Corp şi General Dynamics Corp.

Pentagonul intenţionează, de asemenea, să reducă costurile prin retragerea armelor, vehiculelor şi echipamentelor mai vechi, cum ar fi navele de patrulare şi avioane mai vechi precum A-10. 

Bugetul acordat pentru apărare în 2022 este de 715 miliarde de dolari. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici