John Bolton cere retragerea trupelor iraniene din Siria pentru a ajunge un acord de pace în conflictul sirian

John Bolton, consilierul american pentru Securitate Naţională, a afirmat că Iranul trebuie să-şi retragă trupele din Siria ca o precondiţie pentru a ajunge un acord de pace în conflictul sirian, stabilind perspectiva ca trupele americane şi britanice să rămână pe termen nelimitat, informează cotidianul Times.

954 afișări
Imaginea articolului John Bolton cere retragerea trupelor iraniene din Siria pentru a ajunge un acord de pace în conflictul sirian

John Bolton cere retragerea trupelor iraniene din Siria

John Bolton se află la Ierusalim pentru discuţii cu premierul israelian Benyamin Netanyahu. Se pare că acesta a exclus o retragere rapidă a trupelor americane din Siria, aşa cum a cerut anterior Trump.

El a spus că SUA ar trebui să folosească "influenţa" asupra Rusiei, unul dintre cei doi susţinători cheie ai preşedintelui Assad, pentru a forţa retragerea trupelor iraniene. El a recunoscut că Vladimir Putin i-a transmis lui Donald Trump în luna iulie că nu există nicio perspectivă în acest sens.

Bolton urmează să se întâlnească joi cu Nikolai Patruşev, omologul său rus. "Vom vedea ce putem noi şi alţii să convenim în ceea ce priveşte soluţionarea conflictului din Siria. Dar o condiţie prealabilă este retragerea tuturor forţelor iraniene înapoi în Iran ", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici