John Bolton, citat din nou de democraţi în procesul demiterii lui Donald Trump

Democraţii au cerut din nou ca John Bolton, fostul consilier pentru Securitate Naţională al preşedintelui american Donald Trump, să fie chemat pentru a depune mărturie în procesul de demitere a preşedintelui din Senatul SUA, potrivit BBC.

371 afișări
Imaginea articolului John Bolton, citat din nou de democraţi în procesul demiterii lui Donald Trump

Sursa: Profimedia Images

Cererea vine în urma unor informaţii obţinute de New York Times a citat mai multe extrase dintr-o carte nepublicată scrisă de John Bolton potrivit cărora Trump ar fi vrut să reţină 391 de milioane de dolari drept ajutor de securitate pentru Ucraina, până când oficialii de la Kiev ar fi acceptat investigarea rivalului său politic, democratul Joe Biden.

Acest lucru ar putea submina apărarea lui Donald Trump.

Trump a declarat săptămâna trecută că nu doreşte ca Bolton să depună mărturie.

Se presupune că preşedintele a reţinut ajutorul militar pentru a-l presiona pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să înceapă o anchetă privind fapte de corupţie comise de Biden şi de fiul său Hunter.

Preşedintele Trump a caracterizat în mod repetat procedurile de inculpare la adresa sa drept „vânătoare de vrăjitoare”.

Procesul de inculpare a preşedintelui american va fi reluat luni în Senatul SUA.

Senatul Statelor Unite decisese săptămâna trecută să respingă propunerea senatorului Chuck Schumer privind citarea fostului consilier pentru Securitate Naţională al preşedintelui Donald Trump, John Bolton.

Senatul va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici