John Bolton: Statele Unite sunt deschise pentru un schimb de teritorii între Kosovo şi Serbia

Statele Unite sunt deschise pentru un schimb de teritorii între Kosovo şi Serbia, ca parte a unui acord de normalizare a relaţiilor dintre cei doi foşti inamici din războiul iugoslav, a declarat vineri consilierul american pentru Securitate Naţională, John Bolton, informează site-ul Politico.eu.

2925 afișări
Imaginea articolului John Bolton: Statele Unite sunt deschise pentru un schimb de teritorii între Kosovo şi Serbia

John Bolton: Statele Unite sunt deschise pentru un schimb de teritorii între Kosovo şi Serbia

Poziţia administraţiei Trump o contrazice pe cancelarul german Angela Merkel, care, săptămâna trecută, şi-a exprimat opoziţia faţă de orice schimbare a graniţelor balcanice.

Puterile occidentale au respins mult timp schimbările la frontierele din Balcani, crezând că vor dezlănţui cererile altor naţiuni ca graniţele să fie redesenate şi că ar putea reîncepe violenţa etnică care a consumat regiunea în anii 1990.

Însă oficialii din Kosovo şi Serbia au promovat ideea unui schimb de teritorii în ultimele săptămâni, sugerând că ar putea să deblocheze o înţelegere finală între cele două părţi. Kosovo, a cărei populaţie este în principal de etnie albaneză, şi-a declarat independenţa în 2008, dar Belgradul consideră teritoriul drept o provincie rebelă.

Cel mai adesea discutat teritoriu este o parte din nordul Kosovo recunoscut ca parte a Serbiei, în timp ce zona Valea Preşevo ​​din sudul Serbiei va deveni parte a Kosovo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici