John Brennan a anunţat o reorganizare masivă a CIA

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), John Brennan, a anunţat vineri o reorganizare masivă a instituţiei pe care o conduce, axată, în special, pe consolidarea capacităţilor de combatere a atacurilor cibernetice, relatează AP.

543 afișări
Imaginea articolului John Brennan a anunţat o reorganizare masivă a CIA

John Brennan a anunţat o reorganizare masivă a CIA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nouă experţi externi au analizat timp de trei luni activitatea CIA şi au identificat "puncte dureroase" care scad eficienţa acestei agenţii de spionaj americane, a anunţat Brennan.

Astfel, reorganizarea prevede acoperirea acestor lacune, după peste un deceniu de concentrare pe contraterorism, dar şi consolidarea capacităţilor de combatere a atacurilor cibernetice şi creşterea responsabilităţii în cadrul agenţiei.

De asemenea, Brennan a anunţat că CIA va recurge la tehnologia digitală pentru colectarea datelor şi va suferi o reorganizare pentru coordonarea misiunilor.

În urma reorganizării, CIA va dispune de zece centre pentru coordonarea misiunilor în probleme specifice sau în anumite zone geografice.

Reorganizarea CIA are loc pe fondul unor critici asupra activităţii agenţiei, care, după atacurile din 11 septembrie 2001, a pus accent pe urmărirea şi uciderea teroriştilor, fapt ce a dus la erodarea sa.

Potrivit detractorilor, CIA, la fel ca alte agenţii de informaţii din Statele Unite, a evaluat în mod eronat prezenţa armelor de distrugere în masă în Irak şi nu a reuşit să anticipeze prăbuşirea rapidă a puterilor din Orientul Mijlociu în timpul primăverii arabe în 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici