John Brennan, fost director al CIA: Afirmaţiile lui Trump că nu ar fi existat o colaborare cu Rusia sunt "aberaţii"

John Brennan, fost director al CIA, susţine că afirmaţiile preşedintelui Donald Trump potrivit cărora nu ar fi existat nicio colaborare între apropiaţi ai lui Trump şi oficiali ruşi sunt "aberaţii" şi îl acuză pe preşedinte că a devenit tot mai disperat să se protejeze pe sine şi apropiaţii săi.

387 afișări
Imaginea articolului John Brennan, fost director al CIA: Afirmaţiile lui Trump că nu ar fi existat o colaborare cu Rusia sunt "aberaţii"

John Brennan, fost director al CIA: Afirmaţiile lui Trump că nu ar fi existat o colaborare cu Rusia sunt "aberaţii"

"Afirmaţiile dlui.Trump că nu ar fi fost nicio colaborare sunt, într-un cuvânt, aberaţii", afirmă Brennan într-un editorial publicat de cotidianul The New York Times.

"În mod clar, dl.Trump a devenit tot mai disperat să se protejeze pe sine şi pe cei apropiaţi lui, şi de asta a luat decizia motivată politic de a îmi revoca accesului la date secrete într-o încercare de a intimida pe alţii care ar putea îndrăzni să-l provoace", a adăugat fostul director al CIA.

"Singurele întrebări rămase sunt dacă colaborarea care a avut loc a fost un complot pentru care poate exista răspundere penală, dacă obstrucţionarea justiţiei s-a petrecut pentru a acoperi o colaborare sau complicitate şi câţi membri ai «Corporaţiei Trump» au încercat să fraudeze guvernul prin spălare de bani şi ascunderea manevrelor prin care banii ajung în buzunarele lor", a adăugat Brennan.

"Înainte, în cursul şi după deja faimoasa imixtiune în cel mai recent scrutin prezidenţial (din SUA, n.red.), Rusia a practicat arta modelării evenimentelor politice din afară printr-un program bine pus la punct de măsuri active", a mai afirmat Brennan.

"Chiar libertăţile, pe care democraţiile occidentale le preţuiesc şi de care autocraţiile se tem, au fost exploatate de serviciile de spionaj ruse, nu doar pentru a colecta informaţii sensibile, ci de asemenea pentru a distribui propagandă şi dezinformare, în mod tot mai intens printr-un număr crescând de platforme de social media", a comentat fostul director al CIA.

Potrivit unui raport al serviciilor secrete americane, din ianuarie 2017, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a decis miercuri revocarea autorizaţiei de securitate a lui John Brennan, fost director al CIA în perioada Administraţiei Barack Obama şi un critic fervent al actualului lider de la Casa Albă, invocând comportamentul imprevizibil al acestuia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici