John Kerry: Armata irakiană va fi reconstituită şi antrenată

Secretarul de Stat american, John Kerry, a afirmat miercuri la Bagdad că armata irakiană va fi reconstruită în cadrul unei strategii globale pe care urmează să o anunţe preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, în cursul serii.

141 afișări
Imaginea articolului John Kerry: Armata irakiană va fi reconstituită şi antrenată

John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Armata irakiană "va fi reconstituită şi antrenată (...) prin diferite strategii şi cu ajutorul nu numai al Statelor Unite, ci şi al altor ţări", a declarat Kerry.

El s-a exprimat în cursul unei conferinţe de presă la finalul unei scurte vizite în Irak, unde a lansat un turneu menit să creeze o coaliţie internaţională împotriva insurgenţilor din gruparea Statul Islamic, un grup armat extremist sunnit care provoacă teroare în Irak şi Siria.

Kerry s-a declarat convins că această coaliţie internaţională va reuşi să îi învingă pe insurgenţii din gruparea Statul Islamic.

"Ştim cu toţii (...) că în definitiv coaliţia noastră internaţională va reuşi să elimine ameninţarea din Irak, din regiune şi din lume", a afirmat Kerry în cadrul conferinţei de presă la Bagdad.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a sosit miercuri într-o vizită neanunţată la Bagdad, pentru a-şi exprima sprijinul faţă de noul Guvern irakian în lupta sa împotriva insurgenţilor din gruparea Statul Islamic, care controlează o parte a ţării.

Cu o zi înaintea marcării a 13 ani de la atentatele de la 11 septembrie, preşedintele american Barack Obama urmează să prezinte miercuri seara, într-un discurs solemn, la Casa Albă, strategia Statelor Unite vizând "slăbirea şi, în final, distrugerea grupării teroriste" Statul Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici