John Kerry se va deplasa în Orientul Mijlociu pentru a crea o coaliţie împotriva Statului Islamic

Secretarul de stat american, John Kerry, va pleca marţi într-un turneu în Orientul Mijlociu, urmând să viziteze în special Iordania şi Arabia Saudită, pentru a construi o coaliţie internaţională contra jihadiştilor din cadrul Statului Islamic (SI), a anunţat luni Departamentul de Stat.

187 afișări
Imaginea articolului John Kerry se va deplasa în Orientul Mijlociu pentru a crea o coaliţie împotriva Statului Islamic

John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane a precizat că peste 40 de state ar participa într-un fel sau altul la această coaliţie contra juhadiştilor din SI, care controlează teritorii întinse din în Irak şi Siria.

În vizită anunţată la Amman şi Jeddah, în Arabia Saudită, şeful diplomaţiei americane va discuta cu omologii săi despre "situaţia din Irak", potrivit unui comunicat al purtătorului de cuvânt Jennifer Psaki.

Obiectivul coaliţiei internaţionale pe care Statele Unite încearcă să o construiască de mai multe zile este "coordonarea în faţa ameninţării reprezentate de SI", a explicat Psaki.

În cursul acestui turneu, Kerry va discuta de asemenea despre "modul în care poate fi consolidată siguranţa şi stabilitatea Guvernului irakian".

Purtătorul de cuvânt a reiterat declaraţiile preşedintelui american, Barack Obama, şi ale administraţiei sale, potrivit cărora scopul Statelor Unite şi aliaţilor lor este de a "slăbi" şi "învinge" Statul Islamic.

Preşedintele american a anunţat recent că îşi va prezenta miercuri "planul de acţiune" pentru lupta împotriva Statului Islamic, afirmând că nu prevede trimiterea de trupe americane pe teren şi că nu intenţionează să lanseze "echivalentul războiului în Irak".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici