John McCain şi echipa lui de campanie au legături cu industria jocurilor de noroc

John McCain, cunoscut ca fiind un pasionat al jocurilor de noroc, a reprezentat în trecut interesele mai multor cazinouri patronate de comunitatea amerindiană şi a obţinut câştiguri de mii de dolari de pe urma unor astfel de partide, relatează cotidianul The New York Times.

19 afișări
Imaginea articolului John McCain şi echipa lui de campanie au legături cu industria jocurilor de noroc

John McCain şi echipa lui de campanie au legături cu industria jocurilor de noroc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, la scurt timp după eşecul înregistrat în 2000 în cursa pentru desemnarea candidatului republican la alegerile prezidenţiale, McCain a jucat zaruri într-o camera rezervată marilor pariori din cazinoul Foxwoods Resort din Connecticut de unde a plecat cu câştiguri de mii de dolari.

Partida a fost organizată de lobbyistul Scott Reed care lucrează pentru Mashantucket Pequot, un trib care a sprijinit campania lui John McCain şi construirea cazinoului Foxwoods, al doilea cazinou ca dimensiune din lume.

Cazinoul respectiv era una din locaţiile pe care McCain o supraveghea în calitate de membru al Comisiei din Senat care reprezintă comunitatea amerindiană iar unul dintre partenerii partidei de zaruri era un lobby-ist al cazinoului respectiv, potrivit unor foşti asociaţi ai lui McCain.

La partidă a participat şi Rick Davis, actualul şef de campanie al candidatului republican.

Ocupând de două ori funcţia de preşedinte al comisiei respective, John McCain a contribuit mai mult decât alţi membri ai Congresului la elaborarea legilor care reglementează activitatea cazinourilor din Statele Unite, extinzând afacerile ameridiene cu pariuri într-un lanţ de 423 de cazinouri şi cu o cifră de afaceri de 26 de miliarde de dolari anual.

Steven Light, profesor la Universitatea din Dakota de Nord, specialist în jocurile de noroc patronate de această comunitate, a declarat că John McCain "este unul dintre fondatorii jocurilor de noroc ale amerindienilor".

Mai mult de 40 de persoane care au contribuit la strângerea de fonduri pentru campania prezidenţială şi consilieri au încercat să influenţeze deciziile privind jocurile de noroc atât pentru cazinourile deţinute de amerindieni, cât şi pentru companii de loterie şi cazinouri din Las Vegas.

În 2005, John McCain a intervenit în favoarea proprietarilor amerindieni al unui cazinou din California în momentul în care Congresul a încercat să elaboreze o lege care ar fi pus în pericol afacerile tribului respectiv.

Senatorul de Arizona a refuzat să comenteze aceste informaţii.

"Senatorul McCain a susţinut acele politici care reprezintă interesul public", a declarat un reprezentant al echipei de campanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici