Jorge Arreaza: Nicolas Maduro şi Donald Trump ar trebui să se întâlnească pentru a rezolva criza

Jorge Arreaza, ministrul de Externe din Venezuela, a declarat miercuri că preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, ar trebui să aibă o întâlnire cu omologul său american Donald Trump pentru a rezolva criza din Venezuela, idee respinsă de Administraţia de la Washington, relatează Reuters.

215 afișări
Imaginea articolului Jorge Arreaza: Nicolas Maduro şi Donald Trump ar trebui să se întâlnească pentru a rezolva criza

Jorge Arreaza: Nicolas Maduro şi Donald Trump ar trebui să se întâlnească pentru a rezolva criza

Jorge Arreaza a transmis în faţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului că Maduro şi Trump „ar trebui să se întâlnească pentru a ajunge la un compromis şi pentru a-şi explica părerile”. De asemenea, ministrul a anunţat că Venezuela a pierdut 30 de miliarde de dolari în urma sancţiunilor impuse în noiembrie 2017.

Vicepreşedintele american Mike Pence a exclus propunerea ministrului Jorge Arreaza.

„Singurul lucru care trebuie discutat cu Maduro în acest moment este momentul demisiei. Pentru reîntoarcerea la democraţie şi pentru reconstrucţia Venezuelei, Maduro trebuie să plece”, a declarat Pence printr-un mesaj publicat pe Twitter.

Jorge Arreaza a anunţat că preşedintele Maduro este deschis la negocieri şi cu opoziţia din Venezuela.

„Puterile externe încearcă să răstoarne Guvernul ales, ceea ce este împotriva legilor internaţionale”, a declarat ministrul de Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici