Josef Fritzl, responsabil de acţiunile sale

În urma unei expertize psihiatrice s-a stabilit că Josef Fritzl, care şi-a sechestrat şi violat fiica timp de 24 de ani, într-un beci al casei sale din oraşul austriac Amstetten, a fost "responsabil" de acţiunile sale, potrivit cotidianului Der Standard.

40 afișări
Imaginea articolului Josef Fritzl, responsabil de acţiunile sale

Josef Fritzl, responsabil de acţiunile sale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avocatul lui Fritzl, Rudolf Mayer, intenţiona să pledeze pentru iresponsabilitate pentru ca acesta să evite închisoarea.

Fiica lui Fritzl a născut şapte copii în urma violurilor la care a fost supusă de acesta.

Nici parchetul din Sankt-Pölten unde este instrumentat cazul, nici Adelheid Kastner, psihiatrul mandatat sã îl examineze pe Fritzl nu au dorit să facă vreun comentariu luni seară.

Potrivit publicaţiei Der Standard, medicul Adelheid Kastner l-a consultat de şase ori pe Josef Fritzl, în vârstă de 73 ani, şi a putut stabili că acesta nu suferă de nicio boală mintală şi că este responsabil pentru faptele sale.

Purtătorul de cuvânt al parchetului din Sankt-Pölten a spus că actul de acuzare va fi gata în trei săptămâni. Cauza se va judeca cel mai probabil în 2009, a precizat purtătorul de cuvânt al tribunalului din Sankt-Pölten.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, neconfimate oficial, Josef Fritzl ar putea fi acuzat de crimă şi riscă închisoare pe viaţă.

Unul dintre copiii săi a murit la scurt timp după naştere din lipsă de îngrijiri medicale, a stabilit un expert mandatat de parchet.

Dacă nu va fi acuzat de crimă, acesta riscă maximum 15 ani de închisoare pentru viol şi sechestrare.

Acest caz a fost descoperit în aprilie când unul dintre copiii lui Elisabeth Fritzl a fost internat la spital.

Trei din cei şase copii născuţi de Elisabeth care au supravieţuit, cu vârstele cuprinse între 5 şi 19 de ani, au fost crescuţi de "bunici", în timp ce ceilalţi trei au trăit împreună cu mama lor în beci, fără a vedea lumina zilei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici