Jumătate de miliard de oameni, ameninţaţi de sărăcie. Avertismentul îngrijorător venit de la Oxford

Pandemia de coronavirus ar putea avea consecinţe foarte grave în momentul în care aceasta va lua sfârşit. Miliarde de oameni din întreaga lume sunt ameninţaţi de sărăcie.

1018 afișări
Imaginea articolului Jumătate de miliard de oameni, ameninţaţi de sărăcie. Avertismentul îngrijorător venit de la Oxford

Jumătate de miliard de oameni, ameninţaţi de sărăcie. Avertismentul îngrijorător venit de la Oxford

 

Potrivit The Guardian, organizaţia de caritate Oxfam, cu sediul la Oxford - Marea Britanie, a avertizat că pandemia de coronavirus ar putea arunca în sărăcie o jumătate de miliard de persoane în întreaga lume şi cere ajutorul liderilor mondiali să cadă de acord asupra unei soluţii de salvare a economiei mondiale pentru a menţine ţările în curs de dezvoltare pe linia de plutire.
 
Oxfam a creat un raport în care sugerează o creştere a sărăciei între 6 şi 8% , comparativ cu nivelurile din 2018. "Acest lucru ar putea da înapoi lupta împotriva sărăciei cu un deceniu şi chiar cu 30 de ani în unele regiuni, precum Africa Subsahariană, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord", se arată în raport.
În aceste condiţii, organizaţia cere mai mult sprijin pentru întreprinderile mici, precum şi suspendarea imediată a plăţilor datoriei ţărilor sărace. De asemenea, Oxfam face apel şi la FMI să emită 1 trilion de dolari în Drpturile Speciale de Tragere (DST) ca un stimulent economic global unic.
 
Peste 1,5 milioane de cazuri de infectare la nivel global Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit 1,5 milioane, potrivit Universităţii Johns Hopkins.
 
Decesele au trecut, de asemenea, de limita de 88.000 la nivel mondial. În prezent, în Statele Unite ale Americii sunt confirmate cele mai multe cazuri de COVID-19, ultimele date indicând 432.000 de persoane infectate. Numărul morţilor a depăşit 14.800, după ce miercuri au fost înregistrate cele mai multe decese într-o singură zi, anume 1.922.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici