Juncker intenţionează să "o asculte" pe Theresa May care îi prezintă un raport despre planurile pentru Brexit ale Marii Britanii

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va avea o întâlnire cu premierul britanic, Theresa May, care îi va prezenta vineri un raport despre planurile pentru Brexit ale Marii Britanii, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului UE, relatează Reuters.

464 afișări
Imaginea articolului Juncker intenţionează să "o asculte" pe Theresa May care îi prezintă un raport despre planurile pentru Brexit ale Marii Britanii

Juncker intenţionează să "o asculte" pe Theresa May care îi prezintă un raport despre planurile pentru Brexit ale Marii Britanii

Mina Andreeva a declarat că cei doi intenţionează să poarte vineri seară o discuţie telefonică, adăugând că, personal, se aşteaptă ca apelul să facă parte din recenta "deschidere" a premierului britanic de a-i informa pe liderii europeni despre "starea actuală şi situaţia din Marea Britanie".

"Desigur, preşedintele este întotdeauna deschis să asculte premierul, aşa va face cu siguranţă", a adăugat aceasta.

Joi, Comisia a anunţat că nu au fost planificate întâlniri ulterioare cu negociatorii britanici în urma summit-ului din 14 decembrie. La acea întâlnire, liderii UE i-au transmis Theresei May că nu vor renegocia un alt acord.

Aceasta nu a reuşit până în prezent să obţină aprobarea Parlamentului de la Londra pentru proiectul propus de ea.

Chiar dacă nu a fost convenit niciun acord, Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie. Nu este clar ce ar putea face guvernul dacă parlamentul nu va ratifica tratatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici