Juncker şi Brexitul: După 29 martie 2019, Marea Britanie nu va fi o ţara terţă oarecare pentru UE

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a spus, în discursul despre „Starea Uniunii”, ţinut miercuri, că Marea Britanie trebuie să înţeleagă că nu va mai avea aceleaşi drepturi după Brexit, desprinderea de Uniunea Europeană fiind sigură de la 29 martie.

3177 afișări
Imaginea articolului Juncker şi Brexitul: După 29 martie 2019, Marea Britanie nu va fi o ţara terţă oarecare pentru UE

Junker şi Brexitul: După 29 martie 2019, Marea Britanie nu va fi o ţara terţă oarecare pentru UE

„Cerem Guvernului britanic să înţeleagă că nu poate avea aceleaşi drepturi precum un stat membru, că nu mai poate face parte din piaţa unică, din anumite părţi din piaţa unică, mai ales”, a subliniat Junker.

Negocierile pentru Brexit sunt conduse extraordinar din partea UE de Michel Barnier, susţine preşedintele CE.

„Deplângem Brexitul”, dar acceptăm decizia cetăţenilor britanici, a precizat oficialul CE.

CE şi Parlamentul European vor da dovadă deloialitate faţă de Irlanda. Iată de ce vrem să găm o solutie creativă pentru graniţa cu Irlanda de Nord.

„După 29 martie 2019, Marea Britanie nu va fi o ţara terţă oarecare pentru noi, ci un vecin foarte apropiat de noi. Lunile trecute, când am avut nevoie de unitate, Marea Britanie a fost alături de noi”, a subliniat Junker.

„Iată de ce salut propunerea Theresei May de un parteneriat pentru viitor”, a mai spus Preşedintele CE.

În plus, Junker a mai spus că UE trebuie să se asigurăm că relaţiile ei cu Marea Britanie vor fi stabile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici