Juncker spune că propunerile Londrei privind Brexit reprezintă un progres, dar mai sunt probleme

Preşedintele în funcţie al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că propunerile făcute miercuri de către autorităţile britanice în privinţa Brexit reprezintă un progres, dar încă sunt „unele puncte problematice care vor trebui discutate în următoarele zile”, potrivit Reuters.

224 afișări
Imaginea articolului Juncker spune că propunerile Londrei privind Brexit reprezintă un progres, dar mai sunt probleme

Juncker: Propunerile Londrei privind Brexit reprezintă un progres, dar mai sunt probleme

În cadrul unei convorbiri telefonice, Juncker i-a spus premierului Marii Britanii, Boris Johnson, că Executivul comunitar va examina legalitatea propunerilor, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Jean-Claude Juncker i-a mulţumit lui Johnson pentru disponibilitatea de a negocia cu Uniunea Europeană înaintea Consiliului European din octombrie.

Potrivit comunicatului, Juncker a recunoscut aspectele pozitive, în principal cele referitoare la controalele de la graniţa dintre Irlanda de Nord şi Irlanda.

„Cu toate acestea, preşedintele a remarcat că încă există unele puncte problematice care vor trebui discutate în următoarele zile, mai ales în legătură cu garanţiile privind frontiera irlandeză”, se mai arată în comunicat.

Comisia mai adaugă că noi discuţii între echipele de negociatori ale Uniunii Europene şi Marii Britanii vor avea loc în următoarele zile la Bruxelles. „Uniunea Europeană vrea un Acord. Suntem în continuare uniţi şi dispuşi să lucrăm în continuare 24 de ore din 24, şapte zile din şapte, aşa cum am făcut şi în ultimii trei ani”, informează Comisia Europeană.

Premierul Boris Johnson a formulat miercuri propuneri propuneri generale privind frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, pledând pentru o perioadă de tranziţie limitată şi anunţând că aşteaptă compromisuri din partea Uniunii Europene.

„Compromisul propus de noi elimină aşa-numitele garanţii din fostul Acord de retragere din UE. (...) Aceste propuneri respectă decizia luată de poporul britanic în sensul ieşrii din UE, abordând pragmatic consecinţele acestei decizii asupra Irlandei de Nord şi Irlandei”, a afirmat Boris Johnson într-o scrisoare trimisă lui Jean-Claude Juncker.

Foto: Hepta

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici