Jurnalist sârb, demis după o eroare privind vizita lui Vladimir Putin

Un angajat al unui post de televiziune public din Serbia a fost concediat şi mai mulţi colegi ai săi au fost suspendaţi din cauza unei informaţii apărute pe banda de ştiri care menţiona o vizită "inamicală" a lui Vladimir Putin la Belgrad, a anunţat vineri directorul televiziunii.

42 afișări
Imaginea articolului Jurnalist sârb, demis după o eroare privind vizita lui Vladimir Putin

Jurnalist sârb, demis după o eroare privind vizita lui Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-unul din programele de informaţii de miercuri, pe banda de ştiri a televiziunii RTV, o filială a postului public RTS din Voivodina, o provincie din nordul ţării, a apărut o informaţie care anunţa o "confirmare a relaţiilor inamicale (neprijateljski)" dintre Serbia şi Rusia, în loc de "confirmarea relaţiilor amicale (prijateljski)" dintre cele două ţări.

"Persoana care a redactat această informaţie a fost demisă şi toate celelalte implicate în procesul de decizie, începând cu redactorul-şef până la persoana care se ocupă de programul de ştiri, au fost suspendate până când se vor anunţa sancţiunile aplicabile", a declarat directorul postului de televiziune, Blazo Popovici.

Incidentul s-a produs în momentul în care premierul rus, Vladimir Putin, aflat în vizită de lucru la Belgrad, şi preşedintele sârb Boris Tadici, lăudau public calitatea relaţiilor dintre ţările lor.

Popovici a apreciat într-un comunicat că este vorba despre o "agresiune" împotriva postului de televiziune şi de o tentativă de "subminare şi de punere în pericol a relaţiilor istorice amicale dintre naţiunile rusă şi sârbă".

"O singură literă ar fi putut reprezenta o eroare, dar două litere greşite demonstrează premeditare", a adăugat el.

Rusofili, sârbii amintesc legăturile istorice strânse dintre ţara lor şi Rusia, precum şi religia ortodoxă comună.

Putin a fost primit cu urale, când a asistat, miercuri seara, pe un stadion din Belgrad la meciul de fotbal amical dintre o echipă din capitala sârbă şi una din Sankt-Petersburg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici