Jurnalista protestatară Marina Ovsiannikova a fost condamnată la 8 ani şi jumătate de închisoare

Marina Ovsianikova, o jurnalistă rusă care a protestat împotriva războiului din Ucraina în direct la televiziunea de stat, a fost condamnată la opt ani şi jumătate de închisoare de către un tribunal rus.

486 afișări
Imaginea articolului Jurnalista protestatară Marina Ovsiannikova a fost condamnată la 8 ani şi jumătate de închisoare

Jurnalista protestatară Marina Ovsianikova a fost condamnată la 8 ani şi jumătate de închisoare

Ovsiannikova a fost găsită vinovată de "diseminarea publică de informaţii false cu bună ştiinţă despre utilizarea Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse", potrivit unui comunicat postat miercuri pe Telegram de serviciul de presă al tribunalului districtual din Moscova.
 
Într-un interviu acordat lui Erin Burnett de la CNN după pronunţarea hotărârii judecătoreşti, Ovsiannikova a respins condamnarea ca fiind motivată politic.
 
"Aceasta este doar o justiţie falsă, pentru că, ştiţi, în Rusia nu avem instanţe independente, Putin a distrus toate instanţele independente".
 
Ovsiannikova a spus că rudele sale din Rusia i-au întors spatele, depunând chiar mărturie împotriva ei. "Au depus mărturie împotriva mea în instanţă, iar eu am fost şocată când am citit despre asta. Ei trăiesc într-o altă realitate informaţională. Dacă vii în Rusia, începi să gândeşti într-un alt mod. Rudele mele ruseşti se gândesc că Rusia este înconjurată de duşmani. Îl cred pe Putin şi se gândesc că eu sunt trădătorul."
 
Ea a continuat spunând că este "foarte îngrijorată" în legătură cu viitorul Rusiei.
 
"Dacă mă întorc în Rusia, voi intra imediat în închisoare. Sunt foarte îngrijorată de viitorul ţării mele şi vreau să lupt pentru un viitor mai bun."
 
Ovsiannikova a scăpat de arestul la domiciliu împreună cu fiica ei anul trecut şi se află acum la Paris, potrivit asistentului ei.
 
Jurnalista în vârstă de 44 de ani a devenit celebră anul trecut când, în calitate de editor la postul de televiziune controlat de stat din Rusia Channel One, a stat în spatele unui prezentator şi a ridicat o pancartă pe care scria "Nu războiului" în timpul unei transmisiuni în direct.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici