Jurnalişti atacaţi în timp ce fotografiau o casă care i-ar aparţine lui Mugabe

Doi jurnalişti au fost atacaţi în timp ce investigau informaţiile potrivit cărora preşedintele statului Zimbabwe, Robert Mugabe, ar deţine o proprietate luxoasă la Hong Kong, a declarat duminică un fotograf.

17 afișări
Imaginea articolului Jurnalişti atacaţi în timp ce fotografiau o casă care i-ar aparţine lui Mugabe

Preşedintele statului Zimbabwe Robert Mugabe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Doi bărbaţi şi o femeie de la exclusivista reşedinţă i-au atacat pe jurnalişti şi le-au confiscat aparatul de fotografiat, a declarat fotograful Tim O'Rourke.

Publicaţia britanică Sunday Times a anunţat că Mugabe şi soţia sa, Grace, au cumpărat în secret o casă în valoare de 5,8 milioane de dolari în districtul Tai Po din Hong Kong, care, potrivit informaţiilor, ar fi prima identificată în Asia ca aparţinând lui Mugabe.

O'Rourke a fost atacat de Grace Mugabe şi de garda de corp a acesteia luna trecută când, împreună cu un alt fotograf relatau că fiica lui Mugabe, Bona, studiază la Universitatea din Hong Kong.

O'Rourke a declarat că ultimul atac a avut loc vineri, în timp ce el, împreună cu Colin Galloway au mers la locuinţa respectivă pentru a înmâna o scrisoare în numele Sunday Times.

Ei au fost interogaţi de o femeie şi un bărbat de culoare, apoi, când O'Rourke a încercat să facă o fotografie casei, a fost atacat.

"Ea a început să strige «Are un aparat de fotografiat. Face poze»", a declarat el.

"(Femeia şi un alt bărbat) m-au imobilizat. Încercau să îmi smulgă aparatul din mâini", a povestit O'Rourke.

Ulterior a apărut un alt bărbat, iar O'Rourke nu a putut să îi predea aparatul de fotografiat lui Galloway, care ulterior a fost atacat din toate părţile.

O'Rourke a chemat apoi poliţia şi a depus o plângere oficială. Ambii jurnalişti au fost examinaţi de medici sub supravegherea poliţiei, la un spital din oraş.

Atacatorii au fost chestionaţi, iar aparatul de fotografiat a fost returnat, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că aceasta investighează acuzaţiile de atac, dar până în prezent nu au fost făcute arestări.

The Sunday Times susţine că Mugabe deţine în secret milioane de dolari în conturi bancare din Asia.

Orice persoană apropiată lui Mugabe are interdicţie de a călători în UE şi America, dar poate merge în alte multe alte regiuni.

Publicaţia citează surse care afirmă că Grace Mugabe a cheltuit peste 65.000 de dolari pe statuete de marmură în Vietnam şi 10.000 de dolari pe poşete în Singapore, în timp ce locuia la unele dintre cele mai luxoase hoteluri din regiune.

Potrivit informaţiilor, destinaţia favorită a familiei Mugabe sunt Langkawi, în Malaysia, dar aceasta a călătorit în toată regiunea.

Regimul lui Robert Mugabe a fost condamnat la nivel internaţional pentru violenţa motivată politic împotriva opoziţiei şi a activiştilor civili.

Aproape jumătate din populaţia statului Zimbabwe este dependentă de ajutoare, în timp ce epidemia de holeră a provocat moartea a peste 2.700 de persoane.

Citeşte şi:

Peste 60.000 de cazuri de holeră, în Zimbabwe

UE înăspreşte sancţiunile impuse regimului din Zimbabwe

Mugabe se foloseşte de o "tentativă de asasinat" pentru a-şi spori puterea în Zimbabwe

Zimbabwe susţine că epidemia de holeră este un genocid comis de Marea Britanie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici