Jurnalişti de la o publicaţie studenţească, cercetaţi penal în Rusia. Cei patru riscă 3 ani de închisoare

  • Redactorii ziarului DOXA sunt cercetaţi pentru instigarea minorilor la proteste.
  • Jurnaliştii au publicat o inregistrare care apoi a fost ştearsă.
  • Ei nu mai au voie să acceseze internetul şi nici să iasă din casă noaptea.
  • Cei patru sunt cercetaţi penal şi riscă 3 ani de închisoare.
549 afișări
Imaginea articolului Jurnalişti de la o publicaţie studenţească, cercetaţi penal în Rusia. Cei patru riscă 3 ani de închisoare

Jurnalişti de la o publicaţie studenţească, cercetaţi penal în Rusia. Cei patru riscă 3 ani de închisoare

Patru jurnalişti ruşi ai ziarului DOXA au fost arestaţi pentru instigarea minorilor la preotestele ce îl susţin pe Navalnîi. Ei sunt urmăriţi penal şi riscă să stea în închisoare 3 ani.
 
Autorităţile au făcut percheziţii atât în redacţia ziarului, cât şi în casele celor patru. Jurnaliştii nu mai au voie să acceseze internetul timp de două luni şi nici să iasă din casă după miezul nopţii. Publicaţia postase o înregistrare în care încuraja tinerii să protesteze faţă de arestarea lui Alexei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, otrăvit cu Noviciok, în luna august. 
 
Sute de tineri s-au adunat în faţa tribunalului din centru Moscovei pentu a-i susţine pe jurnalişti.
 
SERHEY TELNOV avocat : Decizia instanţei este ilegală şi neîntemeiată. Puteţi vedea că orice persoană ce a comis o infracţiune minoră nu este de obicei arestat la domiciliu şi nu se află sub restricţii ale anumitor activităţi.
 
Fondat în 2016 de studenţi ai Şcolii de Înalte Studii Economice, ziarul se declară o publicaţie independentă care le permite atât studenţilor, cât şi profesorilor să se exprime liber.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici