Un jurnalist olandez de investigaţii a fost împuşcat în plină stradă, în Amsterdam

  • Ziaristul ieşea de la o televiziune la care fusese invitat, când asupra lui s-au tras focuri de armă.
  • Peter R. de Vries, 64 de ani, investiga cazuri de criminali şi de traficanţi de droguri.
  • Motto-ul jurnalistului era: „Mai bine să mori în picioare decât să trăieşti în genunchi”.
  • În prezent, ziaristul se află în stare gravă.
11102 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist olandez de investigaţii a fost împuşcat în plină stradă, în Amsterdam

Peter R. de Vries Sursafoto: De Telegraaf

Olanda este în stare de şoc, după ce un cunoscut jurnalist cu, Peter R. de Vries, a fost împuşcat în plină stradă, marţi seară, în jurul orei 19.30, scrie ediţia electronică a publicaţiei ”De Telegraaf”.

Jurnalistul se luptă pentru viaţa sa, fiind internat în spital în stare gravă. Poliţia are în vizor trei suspecţi. Se spune că asupra lui au fost trase mai multe focuri de armă. Din şase gloanţe, patru ar fi fost trase la nivelul capului.

Peter R. de Vries a împuşcat în Amsterdam, iar după atac, o femeie care l-a zărit întins pe asfalt, i-a fost alături până la sosirea ambulanţei.

Şeful poliţiei confirmă faptul că doi suspecţi au fost arestaţi pe autostrada A2, lângă Breukelen, dintre care unul este probabil pistolarul. Un al treilea suspect a fost, de asemenea, reţinut. Ei încercau să iasă din ţară cu două maşini diferite.

Jurnalistul de investigaţie a fost împuşcat în cap, în momentul în care ieşea din studioul unei televiziuni din Amsterdam, după ce fusese invitat la emisiunea de televiziune RTL Boulevard.

Pe corp, Peter are tatuat mesajul: „Îngenuncheat nu poţi fi liber”. Iar motto-ul lui este „Mai bine să mori în picioare decât să trăieşti în genunchi”.

Jurnalistul a investigat, cu ani în urmă, uciderea, pe plaja unei insule, a unei adolescente din SUA. Peter este socotit cel mai valoros jurnalist de investigaţii din Olanda. Ani la rând, el a urmărit cazuri dificile, rezolvându-le cu priceperea unui detectiv profesionist.

Inclusiv părinţi ai unor copii dispăruţi sau omorâţi cer ca la tribunal să fie prezent şi cunoscutul jurnalist, în speranţa că acesta le va soluţiona cazurile. Temele sale preferate sunt crimele şi traficul de droguri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici