Justin Trudeau, premierul Canadei: Canada şi Irlanda ar trebui să profite de atitudinea SUA şi a Marii Britanii

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a afirmat, marţi, că ţara sa ar trebui să profite de oportunitatea de deveni mai deschisă şi progresistă, din moment ce SUA şi Marea Britanie devin tot mai izolaţioniste, precizează ABC News.

495 afișări
Imaginea articolului Justin Trudeau, premierul Canadei: Canada şi Irlanda ar trebui să profite de atitudinea SUA şi a Marii Britanii

Justin Trudeau: Canada şi Irlanda ar trebui să profite de atitudinea SUA şi a Marii Britanii

Justin Trudeau s-a întâlnit, marţi, cu prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar, la Dublin. Prim-ministrul canadian a declarat că atât Canada, cât şi Irlanda, ar trebui să profite de faptul ce vecinii lor mai mari, SUA şi Marea Britanie, îşi îndreaptă atenţia mai mult spre afacerile interne.

”Sunt oportunităţi extraordinare pentru ţări precum Canada sau Irlanda, într-o perioadă în care principalii aliaţi şi parteneri comerciali îşi concentrează atenţia pe viaţa internă sau, cel puţin, se îndreaptă către o direcţie diferită”, a declarat Trudeau.

El a adăugat că cele două state ar trebui să arate că sunt deschise către lume într-o manieră pozitivă şi progresistă.

Varadkar a declarat că tot mai mulţi britanici vor să vină în Irlanda din cauza Brexitului. Dublinul speră să atragă instituţiile financiare de la Londra după ce se va termina procesul de despărţire dintre Marea Britanie şi Blocul comunitar.

Trudeau urmează să viziteze şi Scoţia, unde se va întâlni pe parcursul zilei de miercuri cu Regina Elisabeta a II-a. La sfârşitul acestei săptămâni, prim-ministrul Canadei va fi prezent la summitul celor mai puternice 20 de economii ale lumii, ce se va desfăşura la Hamburg.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici