Oficial NATO: Trebuie să luăm în serios ameninţările venite dinspre Rusia

Generalul Petr Pavel, preşedinte al Comitetului Militar al NATO, a declarat că alianţa se confruntă cu eforturile intense ale Rusiei de a-şi spori capabilităţile militare, iar aliaţii trebuie să fie capabili să prevină o repetare a evenimentelor din Ucraina, transmite site-ul Politico.eu.

861 afișări
Imaginea articolului Oficial NATO: Trebuie să luăm în serios ameninţările venite dinspre Rusia

Oficial NATO: Trebuie să luăm în serios ameninţările venite dinspre Rusia

Într-un interviu acordat săptămâna trecută pentru Politico.eu, generalul a declarat că este de părere că puterea militară a Rusiei nu poate fi negată, chiar dacă intenţiile ei sunt încă neclare.

”Noi, cei aflaţi în uniforme, definim ameninţarea pe baza a două elemente majore: capacitatea şi intenţia. În ceea ce priveşte capacitatea, nu există nicio îndoială că Rusia îşi dezvoltă atât capabilităţile convenţionale, cât şi cele nucleare. În ceea ce priveşte exerciţiile, Rusia are capacitatea de a disloca trupe pe distanţe lungi şi le poate folosi eficient chiar şi departe de propriul teritoriu”, a afirmat Pavel.

El a adăugat că intenţiile Rusiei nu sunt foarte clare. Generalul a declarat că încă nu se ştie sigur dacă Rusia are intenţii agresive în privinţa NATO. Cu toate acestea, Pavel a atras atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă capabilităţile militare dislocate de Rusia în Kaliningrad şi Crimeea, care includ şi rachete balistice intercontinentale.

”Sunt elemente care ne îngrijorează şi trebuie să fim pregătiţi. Aşadar, trebuie să luăm în serios această posibilă ameninţare. Facem totul pentru a fi pregătiţi să facem faţă oricărei potenţiale ameninţări şi nu vrem ca situaţia din Ucraina să se repete asupra unui stat membru NATO. Trebuie să facem faţă modernizării masive a armatei ruseşti”, a adăugat preşedintele Comitetului Militar al NATO.

Petr Pavel a mai precizat că NATO lucrează pentru a-şi creşte capacitatea de a combate mişcările teroriste, iar alianţa nu îşi poate permite luxul de a se concentra doar pe ameninţătile venite din partea actorilor statali.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici