Recep Erdogan şi Theresa May au discutat telefonic despre situaţia Ciprului

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi premierul Marii Britanii, Theresa May, au discutat telefonic în cursul zilei de luni despre subiecte bilaterale şi regionale, inclusiv despre situaţia Ciprului, potrivit unui surse prezidenţiale citate de site-ul agenţiei Anadolu.

572 afișări
Imaginea articolului Recep Erdogan şi Theresa May au discutat telefonic despre situaţia Ciprului

Recep Erdogan şi Theresa May au discutat telefonic despre situaţia Ciprului

Erdogan şi May au subliniat importanţa "ajungerii la o soluţie corectă, de durată şi completă pentru ambele părţi", prin depăşirea impasului în negocierile privind situaţia statului Cipru.

Organizaţia Naţiunilor Unite doreşte semnarea unui acord de pace care să unească Ciprul sub un stat federal, înţelegere care ar putea defini viitoarele relaţii ale Europei cu Turcia, un stat-cheie în acest conflict.

Cipru, o ţară insulară din Marea Mediterană, membră a Uniunii Europene, a fost divizată din 1974, când o lovitură de stat a fost urmată de violenţe împotriva turcilor aflaţi în Cipru. Ulterior, Ankara a intervenit ca un garant al puterii.

Recep Erdogan şi Theresa May au discutat şi despre îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale, în special în domeniul economic şi în cel al apărării. Totodată, cei doi lideri au confirmat cooperarea în lupta împotriva terorismului.

Premierul britanic a condamnat recentele asasinate din Turcia, asupra unor membri ai partidului de guvernământ Justiţie şi Dezvoltare (AKP).

"Premierul şi-a oferit condoleanţele după uciderea unor colegi de partid ai preşedintelui, în sud-estul Turciei, weekendul trecut. Acest tip de brutalitate întăreşte hotărârea noastră de a lupta cu terorismul şi cu extremismul. Combaterea extremismului va fi un subiect de bază pentru discuţiile din această săptămână în cadrul summitului G20 de la Hamburg", se arată într-un comunicat transmis de cabinetul Theresei May.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici