Rusia şi China cer o rezolvare paşnică a crizei din Peninsula Coreea

China şi Rusia au cerut, marţi, Statelor Unite să înceteze exerciţiile militare din proximitatea Peninsulei Coreea pentru a reduce tensiunile, după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică despre care se presupune că ar putea atinge teritoriul SUA, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

1535 afișări
Imaginea articolului Rusia şi China cer o rezolvare paşnică a crizei din Peninsula Coreea

Rusia şi China cer o rezolvare paşnică a crizei din Peninsula Coreea

Rusia şi China au anunţat că îşi vor uni eforturile diplomatice pentru a cere Coreei de Nord să-şi suspende progamul nuclear şi pentru a determina SUA şi Coreea de Sud să fie de acord să înceteze exerciţiile militare, care au contribuit la creşterea tensiunilor din Peninsula Coreea.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut, marţi, o întâlnire bilaterală cu Xi Jinping, preşedintele Chinei. Cei doi şi-au exprimat intenţia de a lucra împreună pentru a rezolva pe cale paşnică profunda criză cauzată de dezvoltarea programului nuclear nord-coreean. Preşedinţii celor două state au susţinut o declaraţie comună ce a scos în evidenţă o viitoare colaborare strategică aprofundată a celor două ţări, care vine pe fondul comportamentului impredictibil al Administraţiei Trump.

Xi Jinping şi Vladimir Putin au declarat că au convenit asupra colaborării pentru a ajunge la un acord cu Coreea de Nord bazat pe dialog şi negociere.

Cooperarea dintre Rusia şi China ar urma să se extindă şi la alte domenii. Liderul chinez a afirmat că cele două state o să intensifice cooperarea bilaterală pentru a asigura suveranitatea şi securitatea naţională şi pentru a proteja interesele de dezvoltare ale Rusiei şi Chinei.

După câteva luni de tensiuni între Washington şi Phenian şi după mai multe acţiuni sfidătoare ale regimului nord-coreean, Phenianul a lansat o rachetă balistică intercontinentală despre care se presupune că ar avea capacitatea de a atinge statul american Alaska. Acest test a fost efectuat la câteva zile după ce preşedintele american, Donald Trump, a discutat cu Moon Jae-in, preşedintele Coreei de Sud, sancţiuni suplimentare pe care ar urma să le impună regimului de la Phenian. Donald Trump a declarat, cu ocazia întâlnirii cu omologul său sud-coreean, că ”epoca răbdării strategice cu regimul de la Phenian a eşuat.”

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici