Summit UE-Japonia, programat joi, pentru anunţarea Acordului de parteneriat strategic şi liber-schimb

O reuniune a reprezentanţilor Uniunii Europene şi Japoniei va avea loc joi, în care probabil se va anunţa semnarea unui Acord bilateral de parteneriat strategic şi liber-schimb, transmite Comisia Europeană.

328 afișări
Imaginea articolului Summit UE-Japonia, programat joi, pentru anunţarea Acordului de parteneriat strategic şi liber-schimb

Summit UE-Japonia, programat joi, pentru anunţarea Acordului de parteneriat strategic şi liber-schimb (Imagine: Shutterstock)

"În cursul acestei dimineţi, a fost convocat un summit UE-Japonia, care va avea loc joi, în care se aşteaptă ca liderii să anunţe un acord politic pe tema unui Tratat de liber-schimb şi de parteneriat strategic bilateral", se arată într-un comunicat postat marţi pe site-ul Comisiei Europene.

Comisia Europeană anunţa luni că Uniunea Europeană şi Japonia se apropie de un acord de principiu privind semnarea unui Tratat comercial de liber schimb. "Suntem foarte aproape de un acord de principiu între Uniunea Europeană şi Japonia", declara luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. "Suntem optimişti, suntem încrezători, dar nu avem încă certitudinea", preciza purtătorul de cuvânt al CE.

Un acord comercial cu Japonia, a treia economie din lume, ar fi cel mai mare tratat de acest fel semnat până acum de Uniunea Europeană. Experţii estimează suplimentarea cu o treime a schimburilor comerciale bilaterale, generând o creştere economică de 0,8% pentru UE şi de 0,3% pentru Japonia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici