Justiţia germană interzice zborurile pe durata nopţii la Frankfurt

Justiţia germană a confirmat miercuri interdicţia de zbor în intervalul orar 23.00-05.00 la Frankfurt, principalul aeroport din Germania şi al treilea din Europa, după ce un tribunal administrativ a dat o decizie provizorie în acest sens, în octombrie, ceea ce reprezintă o lovitură dură pentru transportul de marfă al companiei Lufthansa, în special.

890 afișări
Imaginea articolului Justiţia germană interzice zborurile pe durata nopţii la Frankfurt

Justiţia germană interzice zborurile pe durata nopţii la Frankfurt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tribunalul administrativ federal din Leipzig (est) a confirmat o interdicţie provizorie a tribunalului administrativ din Hesse, unde se află Frankfurt, care datează din octombrie 2011. Asociaţiile riveranilor aeroportului se luptă de mai mulţi ani pentru a obţine această interdicţie.

Interdicţia vizează 17 zboruri nocturne care ar fi trebuit să fie autorizate în momentul deschiderii celei de-a patra piste a aeroportului, la 21 octombrie.

În plus, tribunalul federal din Leipzig a cerut landului Hesse să reexamineze gradul de poluare sonoră pentru cele 133 de zboruri care au loc în intervalul orar 22.00-23.00 şi 05.00-06.00.

Zborurile de noapte pot primi autorizaţie în cazul unei "nevoi speciale". Regiunea Hesse trebuie să îşi revizuiască planurile şi să dovedească faptul că această nevoie există, dacă vrea să obţină eliminarea acestei interdicţii, a adăugat tribunalul.

Lufthansa Cargo, divizia de marfă a companiei germane, a estimat că interdicţia zborurilor de noapte pe platforma sa aeroportuară din Frankfurt îi va reduce beneficiile cu 40 de milioane de euro pe an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici