Justiţia libiană confirmă pedeapsa cu moartea în cazul infirmierelor bulgare - AFP

Pedeapsa cu moartea a fost confirmată, miercuri, de justiţia libiană în cazul celor cinci infirmiere bulgare şi al medicului acuzaţi de infestarea în mod deliberat cu virusul HIV a mai multor copii libieni, relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Justiţia libiană confirmă pedeapsa cu moartea în cazul infirmierelor bulgare - AFP

Justiţia libiană confirmă pedeapsa cu moartea în cazul infirmierelor bulgare - AFP

Verdictul a fost confirmat în cursul unei audieri care a durat cinci minute şi s-a desfăşurat în absenţa celor şase acuzaţi.

Curtea a rămas în pronunţare începând de la data ultimei audieri, desfăşurată la 20 iunie, în cursul căreia procurorul a cerut confirmarea pedepsei cu moartea împotriva celor şase condamnaţi, acuzaţi că au infectat în mod deliberat cu virusul HIV un număr de 438 de copii de la un spital din Benghazi, din nordul Libiei. Până în prezent, 56 dintre aceştia au decedat.

Fundaţia Kadhafi, o organizaţie de caritate prezidată de Seif Al-Islam Kadhafi, fiul liderului libian, anunţase marţi seară încheierea unui acord privind compensaţiile acordate familiilor copiilor bolnavi sau decedaţi, poswibilă rezolvare a cazului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici