Justiţia militară egipteană a condamnat 11 membri ai mişcării Fraţii Musulmani la închisoare pe viaţă

Un tribunal militar egiptean a condamnat marţi 11 membri ai mişcării Fraţii Musulmani la închisoare pe viaţă, pentru agresarea unor militari la Suez, la jumătatea lui august, în urma dispersării sângeroase, la Cairo, a unor susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi.

235 afișări
Imaginea articolului Justiţia militară egipteană a condamnat 11 membri ai mişcării Fraţii Musulmani la închisoare pe viaţă

Justiţia militară egipteană a condamnat 11 membri ai mişcării Fraţii Musulmani la închisoare pe viaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acestea sunt primele condamnări ale unor membri ai confreriei, în urma destituirii şi arestării fostului şef de stat, pe 3 iulie, de către armată.

După această dată, noile autorităţi au lansat o reprimare extrem de dură împotriva mişcării Fraţii Musulmani, în care au fost ucise peste 1.000 de persoane, majoritatea susţinători ai lui Morsi, iar alţi aproximativ 2.000 de membri ai confreriei au fost arestaţi.

Liderul suprem al mişcării Fraţii Musulmani, Mohamed Badie, şi o serie dintre principalii conducători ai acesteia sunt în prezent  judecaţi pentru "incitarea la comiterea de crime" a unor manifestanţi, la fel ca şi Morsi, deţinut în continuare în secret.

Procesul a 64 de membri şi susţinători ai mişcării Fraţilor Musulmani, la Suez, a fost deschis pe 24 august, într-un tribunal militar.

La sfârşitul acestei a treia şi ultime audieri, tribunalul a pronunţat 11 condamnări pe viaţă, alţi 45 de acuzaţi au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare, iar restul de opt au fost achitaţi.

Cei 64 de islamişti erau acuzaţi că au tras focuri de armă şi aruncat cu pietre în militari, la Suez, imediat după ce poliţia a lansat un asalt sângeros, pe 14 august, asupra unor mitinguri pro-Morsi, la Cairo, omorând sute de persoane. Această zi a devenit cea mai sângeroasă zi din istoria recentă a ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici